aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Μάτωσε» αλλά έκανε ανατροπή και... σεφτέ ο ΠΑΟΚ!

«Μάτωσε» αλλά έκανε ανατροπή και… σεφτέ ο ΠΑΟΚ!

Νίκη δια πυρός και σιδήρου για τον ΠΑΟΚ που στριμώχτηκε από τον ΟΦΗ, ο οποίος προηγήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με τον Νέιρα, οδηγώντας τον Φερέιρα άρον άρον στις αλλαγές προκειμένου να βρει αντίδραση. Η αρχή έγινε από τον Τζόλη, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό, με τον Τσούμπα Άκπομ να κλειδώνει το τρίποντο από την άσπρη βούλα και τον Καντουρί να δίνει αέρα τριών τερμάτων για το τελικό 3-1.

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs, με τις δύο ομάδες να… αλληλοεξουδετερώνονται για περίπου 40 λεπτά παιχνιδιού. Οι μεν γηπεδούχοι έψαχναν το… αντίδοτο νίκης που δεν βρήκαν παρά την μεστή και γεμάτη εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ, οι δε φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σοβαροί, με υπομονή και απόλυτη προσήλωση στο πλάνο τους προκειμένου να βρουν τις «στιγμές» τους για να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα.

Βλέποντας τις προσπάθειες των «ασπρόμαυρων» να μένουν ημιτελείς, ο Φερέιρα άλλαζε διαρκώς θέσεις σε Μπίσεσβαρ και Λάμπρου, ωστόσο, φαινόταν πως επιθετικά η ομάδα του αδυνατούσε να βρει ένταση, να απειλήσει με αξιώσεις και να «καθαρίσει» από νωρίς ένα παιχνίδι που «κουβαλούσε» την ταμπέλα του φαβορί, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα και είδε στο 28΄τη μπάλα να περνάει εκατοστά έξω από το δοκάρι του Πασχαλάκη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα.

Χρειάστηκε το ρολόι της Τούμπας να σημαδέψει το 41ο λεπτό της αναμέτρησης για να καταγραφεί η πιο σπουδαία ευκαιρία του Δικεφάλου, με τον Ελ Καντουρί να τα κάνει όλα σωστά και να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στον Ουάλι και στο δοκάρι σε δύο εξ επαφής προσπάθειες. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, το μομέντουμ έδειχνε… ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το 0-0.

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Κρητικούς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Νέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Πασχαλάκη στο μακρινό σουτ του Στάικου και από αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η αντίδραση του Φερέιρα ήταν άμεση, προχωρώντας σε φουλ επίθεση με την είσοδο Σφιντέρσκι και Τζόλη, με τον νεαρό επιθετικό στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα να φέρνει το ματς στα ίσα με ένα υποδειγματικό τελείωμα στο 59′.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκτήσει ψυχολογία και τον ΟΦΗ να έχει χάσει την συνοχή του, ήταν η σειρά του Σίμου να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στη σκακιέρα του με την είσοδο των Δεληγιαννίδη – Ναμπί. Και πάλι, όμως, ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ, με την επανεμφάνιση του Στοχ στην ενδεκάδα (σ.σ.μετά το Γενάρη) να δίνει νέα πνοή.

Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 90′ από το… VAR το οποίο επισκέφτηκε ο Φωτιάδης, καταλογίζοντας στη συνέχεια πέναλτι για το κράτημα του Νάστου στον Άκπομ. Ο επιθετικός του Δικεφάλου δεν αστόχησε, υπογράφοντας την ανατροπή, με τον Ελ Καντουρί να γράφει τον επίλογο για το 3-1!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ