aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜαρτίνς: «Φέτος ο στόχος μας είναι η συνέχεια του Champions League»!

Μαρτίνς: «Φέτος ο στόχος μας είναι η συνέχεια του Champions League»!

Αρχίζει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League και ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για το ματς με τη Μαρσέιγ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τους Γάλλους, την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, και τόνισε πως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρσι.

Στην περσινή σεζόν στους ομίλους της διοργάνωσης υπήρχαν δύο δυνατές ομάδες, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, αλλά φέτος είναι μία η δυνατή ομάδα, Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό σημαίνει πως στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι η συνένεια στο Champions League και όχι τόσο η τρίτη θέση του ομίλου για το Europa League.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Πέρσι στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Τότεναμ. Φέτος τη Μαρσέιγ. Πόσο έχει αλλάξει από τότε ο Ολυμπιακός, αλλά και γενικά στο ποδόσφαιρο με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο: «Πραγματικά όπως είπατε η μεγάλη διαφορά είναι πως το γήπεδό μας θα είναι άδειο. Δυστυχώς θα παίξουμε ξανά χωρίς τον κόσμο μας. Κάτι το οποίο κάνει εντελώς διαφορετικό τον αγώνα. Ένα γήπεδο χωρίς πάθος και ενθουσιασμό δεν είναι το ίδιο. Είναι εντελώς διαφορετικό με πέρσι. Πέρσι είχαμε δύο μεγάλες ομάδες στον όμιλό μας και προκριθήκαμε στο Europa League. Φέτος όμως είναι διαφορετικά στον όμιλό μας. Υπάρχει ένας μεγάλος αντίπαλος και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες είναι ισάξιες να διεκδικήσουν την πρόκριση».

Είχατε πει στο παρελθόν πως οι ομάδες αναπληρώνουν την έλειψη προετοιμασίας από τα επίσημα ματς. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα η ομάδα σας. Και πόσο θεωρείτε ότι είναι θετικό για τη Μαρσέιγ το γεγονός ότι δεν συνέχισε το πρωτάθλημά της και είχε τον χρόνο να κάνει μία κανονική προετοιμασία: «Όπως είπατε υπάρχει διαφορά όσον αφορά την προετοιμασία, η Μαρσέιγ έχει κάνει ενώ εμείς όχι. Δεν βρισκόμαστε όμως στην αρχή, έχουμε δώσει αρκετά παιχνίδια άρα η κατάστασή μας είναι διαφορετική απ’ ότι στην αρχή της νέας σεζόν. Θα δείτε στον αγωνιστικό χώρο δύο καλές ομάδες και ένα καλό ματς. Δύο ομάδες οι οποίες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και κυνηγούν το γκολ. Ανυπομωνούμε να αρχίσουμε με νίκη, είναι σημαντικό για εμάς. Δεν θα έχουμε τον κόσμο αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τον όμιλο με νίκη και θα μας βοηθήσει στον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Είναι γνωστό πως είχατε αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ με την Γκιμαράες και είχατε νικήσει στο ένα παιχνίδι. Σε εκείνο το ματς υπήρχαν αρκετοί παίκτες της Μαρσέιγ, οι οποίοι βρίσκονται και τώρα. Αυτό βοηθάει για την προετοιμασία του αγώνα, αλλά και ότι ο προπονητής της Μαρσέιγ είναι Πορτογάλος;

«Αλήθεια είναι ότι έχω παίξει με τη Μαρσέιγ. Αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε, είχε και άλλον προπονητή τότε η ομάδα. Υπάρχουν ίδιοι παίκτες και βρίσκονται στην ομάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες έχουν σχέση με τότε. Ξέρουμε ποια ομάδα θα δούμε αύριο και τι θα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα θα είναι διαφορετική ομάδα από τότε»

Υπάρχουν τρεις Πορτογάλοι προπονητές σε αυτόν τον όμιλο. Πως εξηγείτε αυτή την επιτυχία των Πορτογάλων γενικότερα στο ποδόσφαιρο.

«Πραγματικά πρόκειται για καλούς προπονητές. Ο Αντρέ έχει πετύχει σημαντικά πράγματα, ιδιαίτερα στην Πόρτο. Ο Σέρτζιος επίσης έχει πετύχει πολλά πράγματα, επίσης με την Πόρτο. Είναι καλοί προπονητές. Οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν βελτιωθεί αρκετά γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Μετά τα όσα έχουν ζήσει στην Πορτογαλία έχουν γίνει πιο εφευρετικοί και ανταγωνιστικοί και κάνουν καλή δουλειά».

Έχετε στην ομάδα σας έναν Γάλλο ποδοσφαιριστή, τον Βαλμπουενά, πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα σας; «Είναι πραγματικά ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης σημαντικός για εμάς και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και γνωρίζει τη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος ξέρει πως πρέπει να παίζει η ομάδα και είναι έτοιμος για να βοηθήσει».

Πόσο έτοιμοι είναι παίκτες όπως ο Πέπε και ο Βινάγκρε; «Θα δούμε τη σημερινή προπόνηση και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Ο Πέπε είναι ένας παίκτης ο οποίος προπονείται μαζί μας και είναι σε κατάσταση που μπορεί να βοηθήσει, έχει περισσότερες πιθανότητες. Για τον Βινάγκρε έχουμε κάποιες αμφιβολίες τις οποίες όμως θα λύσουμε μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ