aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜαρτίνς: «Δίκαιη η πρόκριση. Μου… στερεί χρόνια ο Ολυμπιακός. Ανατριχιαστική η ατμόσφαιρα»

Μαρτίνς: «Δίκαιη η πρόκριση. Μου… στερεί χρόνια ο Ολυμπιακός. Ανατριχιαστική η ατμόσφαιρα»

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε ότι δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στο Europa League και χαριτολογώντας ανέφερε ότι θα πάθει… καρδιά.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν ήταν δίκαιη η νίκη και αν είναι δίκαια η πρόκριση του Ολυμπιακού:

«Ήταν δίκαιη η νίκη μας, δίκαιη και η πρόκρισή μας. Βάσει της απόδοσης και του έλεγχου που είχαμε στον αγώνα για 80 λεπτά και στα οποία ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε καλές ευκαιρίες. Αξίζαμε την πρόκριση. Ήταν ένας υπέροχος ποδοσφαιρικός αγώνας, είχε όλα τα στοιχεία που κάνουν ωραίο το ποδόσφαιρο. Σε γενικές γραμμές ζήσαμε μια όμορφη βραδιά και κερδίσαμε αυτό που θέλαμε».

Στο 88’ όταν ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τι νιώσατε; Γιατί επί 88 λεπτά ήταν εκτός Europa League ενώ δεν το άξιζε.

«Ένιωσα πολύ ωραία. Πραγματικά ήταν υπέροχη στιγμή. Νομίζω ότι αξίζαμε να περάσουμε, ήμασταν μία ομάδα που είχε πολλές ευκαιρίες. Αυτή η ομάδα θα μας τρελάνει, θα μας κάνει να πάθουμε… καρδιά. Είχαμε καλή απόδοση και αξίζαμε την πρόκριση. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπουμε τόσες ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Ευτυχώς καταφέραμε να προκριθούμε. Νομίζω ότι η ομάδα μας έκανε πολλά πράγματα, είχαμε πάνω από 20 τελικές. Αξίζαμε να περάσουμε γιατί κάναμε ένα ωραίο παιχνίδι και έχουμε αποδείξει ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Είμαι ευτυχισμένος γιατί πετύχαμε τον στόχο μας και η ομάδα μας βρίσκεται στην Ευρώπη γιατί το αξίζει».

Θα θέλαμε το σχόλιό σας για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδο.

«Ήταν ανατριχιαστική η ατμόσφαιρα. Όποιος ήταν εδώ έζησε μοναδικές στιγμές. Ήταν μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο και οφείλεται στον κόσμο με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε».

Έχετε παίξει και ποδόσφαιρο, αλλά πάντοτε η πίεση είναι στους προπονητές. Πόσα χρόνια χάσατε από τη ζωή σας πέρσι με την Μίλαν και πόσα φέτος; Απέχετε δύο ευρωπαϊκές νίκες από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Ο Ολυμπιακός, είναι η αλήθεια, μου… στερεί χρόνια. Είναι φανταστικό να είσαι στον Ολυμπιακό. Αγαπάω την ομάδα μου και τη δουλειά που κάνω εδώ, προτιμάω να ζήσω λιγότερο χρόνια, αλλά βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει πράγματα. Ο στόχος είναι να πάρουμε κι άλλες ευρωπαϊκές νίκες. Πρέπει να δούμε την κλήρωση για τη συνέχεια και να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες όταν κοντραριστούν. Το Europa League είναι ένα μικρό Champions League. Εμείς θέλουμε να πάρουμε νίκες για να συνεχίσουμε».

Είπατε πριν για τις τελικές προσπάθειες και για την κατοχή. Συνολικά για μία καλά δουλεμένη ομάδα, σε μία βραδιά που πήρε αυτό που ήθελε και το πήρε χωρίς τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά, δεν είναι κρίμα να χρειάζεται 27 τελικές για να βάλει ένα γκολ;

«Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι το στοιχείο που μας λείπει. Το δύσκολο είναι να φτάσεις στο σημείο να δημιουργείς ευκαιρίες. Είχαμε 27 τελικές στο παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να φτιάξουμε αυτό που μας λείπει. Όλοι οι παίκτες δημιουργούν ευκαιρίες. Όλοι οι παίκτες συμμετείχαν στο παιχνίδι. Είχε πολλές ευκαιρίες ο Μασούρας, ο Ποντένσε, ο Ελ Αραμπί, ο Καμαρά. Αυτό που λείπει είναι το τελείωμα των φάσεων. Όταν μια ομάδα λειτουργεί τόσο καλά και δουλεύει τόσο καλά, δεν απομένει άλλος τρόπος για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, από τη δουλειά».

Αν σας ζητούσαμε να κάνετε ένα μικρό απολογισμό για την παρουσία σας στο Champions League, θα μπορούσε να πάει κάτι καλύτερο ή χειρότερο ή ήταν το αναμενόμενο;

«Νομίζω ότι είναι διοργάνωση που παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Μας στοίχισαν εμάς. Κάναμε καλό παιχνίδι με Μπάγερν εντός, όπως και με Τότεναμ εντός και εκτός, Δεν πρέπει να κάνεις λάθη, διότι δεν συγχωρούνται. Εμείς κάναμε καλά παιχνίδια, αλλά και λάθη που μας στοίχισαν. Αυτές οι λεπτομέρειες μας στοίχισαν. Αν λάβουμε υπόψη την απόδοση, είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι δύσκολο να προκριθείς κάνοντας λάθη με τέτοιους αντιπάλους. Πρέπει να αναγνωρίζεις και την πραγματικότητα όταν είσαι μία τελείως διαφορετική ομάδα από αυτές. Η δέσμευσή μας ήταν να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και το κάναμε, Έχουν μεγάλη ποιότητα η Μπάγερν και η Τότεναμ. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας. Είναι τεράστιες ομάδες και υποψήφιες για τον τίτλο».

Απέναντι στην Τότεναμ σημείωσε δύο γκολ με λίγες τελικές. Απέναντι στην Μπάγερν σημείωσε δύο γκολ χωρίς πολλές τελικές. Σήμερα είδαμε το ακριβώς αντίθετο. Μήπως το άγχος για το αποτέλεσμα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους παίκτες σας;

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν το θεωρούσα τελικό. Όταν όμως το θεωρεί έτσι ο κόσμος φερόμαστε κι εμείς ανάλογα. Υπάρχουν παιχνίδια που είχαμε ευκαιρίες και δεν πετύχαμε γκολ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει στα παιχνίδια που είχαμε πίεση. Αυτό δεν αρέσει σε κανέναν. Είναι δυσάρεστο για τους παίκτες να μην είναι αποτελεσματικοί. Αυτό δεν συμβαίνει στα παιχνίδια που υπάρχει πίεση. Ωστόσο, εκεί πετύχαμε πολλά γκολ και είχαμε ανάλογες ευκαιρίες. Θυμηθείτε όμως παίξαμε ματς με πίεση με Μπασάκ και Κρασνοντάρ και ήμασταν αποτελεσματικοί. Η ομάδα δεν μπορεί να είναι πάντα δημιουργική και ελεύθερη όταν η πίεση είναι τόσο μεγάλη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ