aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛυτρωτής Ματίγια έσωσε τον Άρη στο 93'!

Λυτρωτής Ματίγια έσωσε τον Άρη στο 93′!

Τέλος στο κακό σερί του έβαλε ο Άρης, που κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες σχεδόν μετά από 1,5 μήνα αν και… τα χρειάστηκε κόντρα στη Λαμία. 

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν άοσμη και άχρωμη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος η τύχη της χαμογέλασε και με από μηχανής θεό τον Ματίγια που βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 93’ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο και πλέον μπορεί να δώσει μάχη ακόμα και για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς 

Όλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν παγωμένα στο πρώτο μέρος. Κάτι η χαμηλή θερμοκρασία, κάτι ο λιγοστός κόσμος, κάτι η αγωνιστική απραξία όλο αυτό διάστημα αν εξαιρέσει κανείς το Κύπελλο, έφταναν και περίσσευαν για ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα φέτος στο πρωτάθλημα.

Το ματς ήταν άνευρο, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Κουέστα και τον Σαράνοφ να συμμετέχουν ελάχιστα στα πρώτα 45 λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους, ότι έγινε μόλις μία τελική και αυτή για τον Άρη, που μπορεί να πει κανείς ότι είχε τον έλεγχο και φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ως εκεί, μιας και δεν έβρισκε χώρους να απειλήσει.

Ο μόνος τρόπος να φτάσει στα καρέ του Σαράνοφ ήταν με στατικές μπάλες, ενώ σε μία από αυτή στο 15’ καταγράφηκε και η μοναδική τελική προς την εστία. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέλεθ που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε στη γωνιά του.

Η Λαμία δεν είχε καν τελική, με τον Βασιλαντωνόπουλο να είναι ο μόνος που σώζει την εικόνα του στο πρώτο μέρος και αυτό γιατί προσπάθησε να γίνει κινητικός από δεξιά σε κάποιες περιπτώσεις με σέντρες στην περιοχή του Κουέστα, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ο ρυθμός στο ματς άλλαξε από το 55ο λεπτό και έπειτα, με τη Λαμία όμως να είναι εκείνη που έδειξε καλύτερο πρόσωπο.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν ότι τους… παίρνει και ξεθάρρεψαν, αποκτώντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων ειδικά με την είσοδο του Επστάιν και την τοποθέτηση του Μπερτόλιο στον άξονα.

Στο 57’ η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε την πρώτη τελική της, με τον Μπερτόλιο να κάνει το σουτ και τον Κουέστα να μπλοκάρει, ενώ στο 64’ και πάλι ο Μπερτόλιο βρήκε χώρο, δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο πορτιέρε του Άρη έδιωξε σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 71’. Ο Επστάιν έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», ο Μπαράλες έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Από εκείνο το σημείο του ματς ο κακός ως τότε Άρης… ξύπνησε και έκλεισε την ομάδα του Χάβου στο μισό γήπεδο.

Στο 79ο λεπτό μάλιστα, ο Γιουνές που βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, έκανε εξ επαφής την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός.

Και εκεί που οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν αποδεχθεί πως θα έφευγαν με ένα βαθμό, ήρθε ο Ματίγια να κάνει το θαύμα του.

Ο Άρης κέρδισε φάουλ από πλάφγια και αριστερά, ο Ισπανός έφερε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, δεν την βρήκε κανείς και ο Σαράνοφ που είχε μπροστά του αρκετά σώματα, αιφνιδιάστηκε και αρκέστηκε στο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ιντζόγλου, Ματίγια, Μαρτίνες (63’ Γιουνές), Μπρούνο Γκάμα (13’ Μενέντεζ, 85’ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί

Λαμίας (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέγιο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Πεχαράνο, Τομάς (64’ Επστάιν), Καραμάνος (85’ Ασίγκμπα), Μπερτόλιο (90’ Σκόνδρας), Μπαράλες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ