aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Λύγισε» την Ξάνθη ο Bόλος!

Καθάρισε την Ξάνθη ο Βόλος! Ένα γκολ του Τσαούση ήταν αρκετό για την ομάδα της Μαγνησίας ώστε να πάρει το εντός έδρας τρίποντο κόντρα στους Ακρίτες με 1-0. Το σκορ, όμως, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αφού η Ξάνθη ήταν φουλ ακίνδυνη και πέραν μιας φάσης στο πρώτο μέρος, δεν απείλησε ιδιαίτερα!

Στους 30 βαθμούς, πλέον, ο Βόλος, παρέμεινε στα χαμηλά και στους 18 η Ξάνθη που δεν μπορεί να σηκώσει… κεφάλι και κινδυνεύει να κατακτήσει μία εκ των δύο τελευταίων θέσεων, αφού βρίσκεται στο +1 από Παναιτωλικό και στο +4 από τον Πανιώνιο!

Κυριαρχία στο ξεκίνημα του αγώνα για τον Βόλο, που είχε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν διάθεση, αλλά δεν απειλούσαν με την Ξάνθη να αγγίζει κόντρα στη ροή του αγώνα το γκολ. Ήταν το 16ο λεπτό όταν ο προωθημένος Λισγάρας εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Μελίσσα, αλλά ο Γκουαροτσένα που είχε… μυριστεί την φάση βρέθηκε πάνω στη γραμμή και έδιωξε την μπάλα. Μια φάση που ήταν και η καλύτερη της ακίνδυνης Ξάνθης στο ματς, η οποία δείχνει το 2020 να παραπαίει και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα.

Η φάση αυτή έδωσε ρυθμό στο ματς, ο Βόλος ανέβηκε ξανά και πήρε τα ηνία, αλλά η Ξάνθη έπαιζε στο μισό γήπεδο και αμυνόταν καλά. Μια στιγμή απροσεξίας, όμως, ήταν αρκετή για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους και να κρίνει το παιχνίδι, όπως φάνηκε στη συνέχεια. Ήταν το δεύτερο από τα τρία λεπτά όταν ο Βόλος έφυγε στην κόντρα, ο Μάντζης έβγαλε την κατάλληλη στιγμή εξαιρετική κάθετη στον Τσαούση και αυτός με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Άμπαντ για το 1-0.

Η Ξάνθη βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε να αντιδράσει. Δεν μπήκε ποτέ, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο με το… μαχαίρι στα δόντια, δεν φάνηκε απειλητική και γενικότερα παρότι είχε την κατοχή ήταν νοθρή. Ίσα ίσα που αν ήταν κάποιος πιο κοντά στο γκολ αυτός ήταν ο Βόλος, που συχνά πυκνά έβγαινε ταχύτατα στην κόντρα και η ποιοτική μεσοεπιθετική του γραμμή δημιουργούσε ρήγματα και προβλήματα. Από την άλλη μεριά οι Ακρίτες περιορίζοταν σε ορισμένες εμπνεύσεις του Αμορίμ και του Τζουρίτσκοβιτς όταν μπήκε στο γήπεδο, αναλώθηκαν σε βαθιές μπαλιές και… γιόμες από στατικές φάσεις και δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση, γνωρίζοντας μια ήττα που μπορεί να τους στοιχίσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ