aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛουτσέσκου: «Για να έχουμε μεγάλα όνειρα...»

Λουτσέσκου: «Για να έχουμε μεγάλα όνειρα…»

Στα στοιχεία που πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να μπορεί να κοιτάξει ψηλά αναφέρθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με την Έστερσουντ. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως βασικά στοιχεία για την ομάδα είναι η διαχείριση οποιουδήποτε αποτελέσματος, αλλά και το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες. Όσο για το ματς με την Έστερσουντ, τόνισε τις αλλαγές που περιμένει να δει στο παιχνίδι των Σουηδών, αλλά και τον τρόπο που οι παίκτες του δεν θα επηρεαστούν από το βαρύ πρόγραμμα.

«Προσπαθήσαμε να περάσουμε ιδέες, απλά ιδέες γιατί είναι σύντομο το χρονικό διάστημα. Όπως έχω πει, οι παίκτες μου είναι έξυπνοι, έχουν ποιότητα, μπορούν να προσαρμοστούν αρκετά καλά σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένα διάστημα τώρα με τέσσερα παιχνίδια τα οποία δεν είναι μια εύκολη κατάσταση ούτε για μένα ούτε για τους παίκτες, ωστόσο έχουμε την εμπειρία. Υπάρχουν παίκτες που έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την μεριά εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε ότι θέλουμε να κάνουμε», το αρχικό σχόλιο του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Για το αν περιμένει να δει αλλαγές στο παιχνίδι της Έστερσουντ: «Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλω να μπω σε τακτική ανάλυση, θέλουμε να ελέγξουμε τον αυριανό αγώνα, είτε αυτό σημαίνει να έχουμε την μπάλα είτε όχι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν θα έχουμε στο μυαλό μας το αποτέλεσμα που φέραμε στην Θεσσαλονίκη, αλλά το αποτέλεσμα αυτό, θα αλλάξει το τρόπο παιχνιδιού της Έστερσουντ, γιατί θα οδηγηθούν να πάρουν ρίσκα. Σίγουρα, θα προσπαθήσουν να μας βάλουν πίεση από νωρίς, εμείς θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να έχουμε υπομονή, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις».

Για τα όσα ξέρει πλέον για την Έστερσουντ: «Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες στα τελευταία παιχνίδια, έχει καλή νοοτροπία, πειθαρχία και αρκετή επιθετικότητα. Είναι μια πειθαρχημένη ομάδα που στην έδρα της προσπαθεί να επιτεθεί αρκετά».

Για το πως προετοίμασε την ομάδα του μετά το αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό: «Πάντα σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει κάτι διαφορετικό σαν κίνητρο. Το δεύτερο είναι ότι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ακολουθούνται αμέσως μετά από αυτά που έχουν περισσότερο κίνητρο, είναι δύσκολο γιατί υπάρχει έλλειψη ενέργειας, υπάρχει μεγάλη προσπάθεια. Υπήρξε μια μέρα μόνο για να επανέλθουμε σωματικά αλλά περισσότερο να επαναφέρουμε την πνευματική μας ενέργεια. Κατά την διάρκεια όλων αυτών που συμβαίνουν, η αντίπαλη ομάδα μπορεί να ετοιμάζει το παιχνίδι της με φουλ ενέργεια, όλη την εβδομάδα. Είναι δύσκολη περίοδος, είμαστε στην αρχή και βήμα-βήμα όλα θα διορθωθούν και οι παίκτες θα βελτιωθούν. Όπως σας είπα, οι παίκτες έχουν καλούς χαρακτήρες και καλή ποιότητα, όταν μιλάω για βελτίωση, εννοώ στην οργάνωση».

Για το αν του λείπει μια ευρωπαϊκή περιπέτεια: «Ναι… είναι κάτι το φανταστικό».

Για το αν ποντάρει πολλά στην ποιότητα των παικτών του: «Είπα ότι θα βασιστώ σε αυτό, για αυτό το χρονικό διάστημα, όσο προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και το πώς θα είμαστε οργανωμένοι ειδικά όταν δεν θα έχουμε την μπάλα. Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ένα διάστημα το οποίο θα είναι περίπου 2-3 εβδομάδες ώστε να υπάρχει μια βελτίωση και πλήρης οργάνωση στην ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε αυτή την δουλειά που κάνουμε, με την ατομική ποιότητα των παικτών».

Για το αν θεωρεί πως η κατάσταση που βρήκε στην ομάδα, δημιούργησε πρόβλημα στον τρόπο που θέλει να δουλέψει: «Θα είμαι πολύ ειλικρινείς, είμαι εδώ, έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Πήρα αυτή την απόφαση με πολύ θετικό πνεύμα και δεν είναι ώρα για να αναλύσουμε το τι συνέβη στο παρελθόν. Εστιάζουμε στο αύριο και το μεθαύριο, θα πρέπει να αντιδράσουμε, να προσπεράσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να χτίσουμε».

Για την νοοτροπία που θέλει να περάσει στους παίκτες: «Χωρίς ένα δυνατό γκρουπ τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί και η νοοτροπία σημαίνει μέρα με την μέρα δουλειά, δεν είναι μια απλή λέξη, σημαίνει να ξέρεις να έχεις ισορροπία. Κάποιες φορές θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό που δεν θα μας αρέσουν, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι δράμα και αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν. Πρέπει να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε δυο νίκες στην σειρά ή μια αποτυχία, γιατί μετά από τρεις ημέρες θα έρθει ένας αγώνας και θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό. Το πιο σημαντικό είναι ο κάθε παίκτης, θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει και δεν θα είναι εδώ μόνο για τον εαυτό του. Αν μπορούμε να φτιάξουμε αυτό, τότε μπορούμε να έχουμε και μεγάλα όνειρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δεν θέλω να αναλύσω το τι έγινε πρίν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ