aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛουτσέσκου: «Δεν ξέρω αν είναι καλή στιγμή να φύγει ο Πρίγιοβιτς»

Λουτσέσκου: «Δεν ξέρω αν είναι καλή στιγμή να φύγει ο Πρίγιοβιτς»

Την παρουσία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ εκθείασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας σε πολωνική ιστοσελίδα, και τόνισε πως δεν είναι καλή στιγμή να φύγει ο Σέρβος φορ από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Πόσο σημαντικός είναι ο Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ;

«Κάνει τη δουλειά του και την κάνει καλά. Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας εκπληκτικός επιθετικός που σκοράρει τακτικά. Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλούς στόχους, είμαστε ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, αγωνιζόμαστε για το πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε τους καλύτερους παίκτες. Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας από αυτούς. Η ομάδα δουλεύει πάνω του και αυτός δουλεύει για την ομάδα. Την φιλοσοφία μου ο Άλεξ την κατάλαβε πολύ γρήγορα».

Είστε έκπληκτος από το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στην Ελλάδα;

«Η ποιότητα των παικτών στην Ελλάδα είναι υψηλή, υψηλότερη από ό, τι στην Πολωνία. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους που έχουν μεγάλη αξία. Οι Έλληνες, ωστόσο, φέρνουν στο πρωτάθλημα την επιθετικότητα και την ποιότητα. Αυτό κάνει το παιχνίδι εδώ ένα συνδυασμό αυτών των ατού. Αν προσθέσουμε σε αυτή τη λεπτομέρεια και μια καλή τακτική οργάνωση, αποδεικνύεται ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι καλό. Ο “Πρίγιο” προσαρμόστηκε καλά εδώ, επειδή έχει ποιότητα και επιθετικότητα. Υπάρχει επίσης μεγάλο κίνητρο. Μου αρέσει η προσέγγισή του στο παιχνίδι. Δεν επικεντρώνεται στην επίτευξη γκολ αλλά και σε ομαδικές μάχες».

Έχετε επιφυλάξεις σχετικά με τη νοοτροπία του;

«Δεν θα του πω κακά λόγια. Είναι ένας καλός χαρακτήρας. Και κατά τη διάρκεια των αγώνων, και στην προπόνηση, δίνει τον μέγιστο. Ο Πρίγιοβιτς ξέρει ότι η ιδέα μου για το παιχνίδι είναι ξεκάθαρη. Ο πρώτος αμυντικός του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι επιθετικός. Έτσι, αν ο Πρίγιοβιτς, παλεύει στην άμυνα, όπως ακριβώς οι υπόλοιποι τον βοηθούν στην επίθεση, όλα θα είναι καλά. Δεν ξέρω πώς ήταν στην Πολωνία, αλλά στην Ελλάδα ο Άλεξ έχει μια καλή εικόνα».

Τα γκολ που πετυχαίνει με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Σερβίας τον κάνουν να… μεγαλώνει ως παίκτης;

«Φυσικά, μετά την επιτυχία της Εθνικής Σερβίας, στην οποία ο Πρίγιοβιτς έπαιξε εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, έγινε πιο σίγουρος, ενθουσιώδης, πήρε μια δόση ενέργειας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Αλλά προσπαθώ να τον προσγειώσω. Η Ελλάδα είναι η Ελλάδα, η Σερβία είναι η Σερβία. Δεν θέλω το κίνητρο από την Εθνική ομάδα, να μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Πρώτα απ ‘όλα, είναι παίκτης του ΠΑΟΚ που κερδίζει τα προς το ζην από την ομάδα».

Φοβάστε ότι ο Πρίγιοβιτς θα φύγει από τον ΠΑΟΚ το χειμώνα;

«Στο ποδόσφαιρο τέτοια πράγματα είναι δυνατά. Οι παίκτες αλλάζουν κλαμπ, όπως και οι προπονητές. Αλλά δεν ξέρω αν αυτή είναι μια καλή στιγμή για τον “Πρίγιο” να φύγει από την Ελλάδα. Προς το παρόν είναι εδώ και ας επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ».

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φέρετε έναν Πολωνό στον ΠΑΟΚ;

«Θα ήθελα τον Λεβαντόφσκι, αλλά είναι μάλλον αδύνατο. Τον Πιότρ Ζιελίνσκι, τον Μπόνιεκ και τον Λάτο αλλά δεν παίζουν πλέον, έτσι; Ωστόσο, ως προπονητής δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τις διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι δουλειά του αθλητικού διευθυντή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ