aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΛάρισα - ΠΑΟΚ 1-2: «Χαλαρή» πρόκριση στο ντεμπούτο του Καγκάβα

Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2: «Χαλαρή» πρόκριση στο ντεμπούτο του Καγκάβα

Με το παρθενικό γκολ του νεαρού Τσιγγάρα (19′) και ένα ακόμα από τον Κρμέντσικ (29′), ο ΠΑΟΚ που έχασε ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ, επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» και σφράγισε την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου – Ντεμπούτο με χαμόγελα για τον Σίντζι Καγκάβα.

Το σκορ του πρώτου αγώνα (5-0) δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για να αμφισβητήσει κάποιος το ποια ομάδα θα περνούσε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση κερδίζοντας για δεύτερη φορά την ΑΕΛ και είδε τον Σίντζι Καγκάβα να παίρνει το πρώτο μισάωρο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Κι όπως είπε στο τέλος ο Πάμπλο Γκαρσία «ήταν πολύ καλός»!

Με πολλά νέα πρόσωπα

Τόσο ο Τζιανλούκα Φέστα, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία έριξαν στο χορτάρι του «Αλκαζάρ» πολλά νέα πρόσωπα σε μια προσπάθεια των δύο προπονητών να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται ποδοσφαιριστές που είχαν μέχρι τώρα μικρό χρόνο συμμετοχής ή στην περίπτωση της ΑΕΛ ήρθαν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Ο λόγος για τους Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Γκράου, Μπεν Χατίρα, Μουκάντζο.

Για τον ΠΑΟΚ ένα από τα αποκτήματα του χειμερινού παζαριού, ο Σίντζι Καγκάβα, έμεινε στον πάγκο, με τον Γκαρσία να δίνει φανέλα βασικού στους Λύρατζη, Τσιγγάρα, Νινούα και Λάμπρου, ενώ ξεκίνησε και με αρκετούς έμπειρους παίκτες (Κρέσπο, Ουάρντα, Μουργκ, Κρμέντσικ) την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ.

Κυρίαρχος στο πρώτο ημίωρο

Αυτό το μείγμα νέων και έμπειρων ποδοσφαιριστών έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα ξεκάθαρο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο μισάωρο όταν και προηγήθηκε με 2-0, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Λάμπρου.

Το σκορ άνοιξε ο Χάρης Τσιγγάρας στο 19’ με το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική ομάδα. Ένα γκολ που φέρει από την αρχή ως το τέλος την υπογραφή του νεαρού μέσου. Περίτεχνη ενέργεια και ντρίμπλα στο ξεκίνημα της φάσης, άψογο τελείωμα μετά την ασίστ του Μουργκ.

Το καλό αριστερό πόδι του Νίκα Νινούα και η ικανότητα του Μάικλ Κρμέντσικ στα ψηλά έφερε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ και τέταρτο για τον Τσέχο σέντερ φορ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΛ, που βρήκε το γκολ από το κεφάλι ενός «ασπρόμαυρου» ποδοσφαιριστή, του Άντριαν Περέιρα, ο οποίος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, μετά το κόρνερ του Γιακιμόφσκι.

Η ώρα του Καγκάβα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γκαρσία έριξε στο ματς τους Ζίβκοβιτς και Ροντρίγκο, όμως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Σίντζι Καγκάβα. Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ έκανε στο 63’ την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο και μαζί το ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Είχαν περάσει έξι μήνες από το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τη Σαραγόσα στα πλέι οφ ανόδου στη La Liga. Ήταν φανερό πως δεν έχει ρυθμό στα πόδια του, αλλά έβγαζε μια σιγουριά, μια ασφάλεια, παίζοντας απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο Καγκάβα έψαξε το γκολ, όπως το έψαξε και ο νεαρός Κούτσιας, ωστόσο τους το αρνήθηκε ο Νάγκι και μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε.

MVP: Ο Χάρης Τσιγγάρας εκτός από το γκολ, είχε σήμερα μια σοβαρή και ουσιαστική παρουσία στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, εκεί όπου γίνεται πολύ κουβέντα για το εξάρι που λείπει από την ομάδα του Γκαρσία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Λάμπρου είχε πολλές και καλές στιγμές, έδειξε ότι διαθέτει τεχνική, του λείπει η αυτοπεποίθηση και ρυθμός, ενώ στάθηκε άτυχος στη φάση του 16ου λεπτού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ΑΕΛ είχε να σκοράρει από τις 3 Ιανουαρίου και ένα μήνα αργότερα ξανά σκόραρε, έστω και με αυτογκόλ, πάλι απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ! Ε, δε το λες και παράσημο για τους αμυντικούς του «Δικεφάλου»…

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας σου, όπως έκανε ο Άντριαν Περέιρα, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς την γκάφα σου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χαλκιδικιώτης διαιτητής Αλέξανδρος Τσακαλίδης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα σφυρίζοντας ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Γενικά προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος, οι βοηθοί του (Βασιλόπουλος, Τζιώτζιος) έκαναν κάποια λάθη, ελλείψει VAR, που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Όλοι γνώριζαν πριν από την έναρξη του αγώνα το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μισή ώρα για να πετύχει δύο γκολ και να σφραγίσει με δύο νίκες την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ΑΕΛ είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, ωστόσο το μυαλό όλων φάνηκε να είναι στο πρωτάθλημα. Ειδικά μετά το 60’ οι παίκτες της πάτησαν ελάχιστες φορές στην περιοχή του Πασχαλάκη.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Γκράου (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Καρανίκας, Τρούγιτς (62’ Χουσίνιο), Μουκάντζο (62’ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Νινούα, Τσιγγάρας, Ουάρντα (63’ Καγκάβα), Λάμπρου (78’ Βρακάς), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (63’ Κούτσιας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ