aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΛαμία χωρίς… ταβάνι, Πανιώνιος σε περιπέτειες

Λαμία χωρίς… ταβάνι, Πανιώνιος σε περιπέτειες

Από το καλό στο καλύτερο η Λαμία, που υπέταξε και τον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε 1-0 εντός έδρας. Η ομάδα του Χάβου διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 7 παιχνίδια (3-4-0), «έπιασε» στην 6η θέση τον Παναιτωλικό και ουσιαστικά σφράγισε την παραμονή της. 

Παράλληλα, πάει με εξαιρετική ψυχολογία στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αντιθέτως, οι Νεοσμυρνιώτες παραμένουν μπλεγμένοι σε περιπέτειες. Το μοναδικό γκολ στο 6’ ο Καραμάνος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 41’ με τον Ντουρμισάι.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πανιώνιο, με τον Μανθάτη να γυρίζει στην περιοχή και τον Αντέτζο να διώχνει στην προβολή του Ντουρμισάι. Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ήρθε το 1-0 για τη Λαμία, σχετικά κόντρα στη ροή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 6’ ο Μπλάζιτς έκανε κάθετη για τον Επστάιν, που γύρισε από τα αριστερά στον Καραμάνο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό το γκολ έκοψε τα… πόδια των «κυανέρυθρων», που δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήλεγξαν το ρυθμό και απειλούσαν με σουτ του Μπλάζιτς (12’, 27’).

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές μετά το 35’ και απείλησαν στο 38’, με τον Μασούρα να σουτάρει μέσα από την περιοχή με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντουρμισάι κέρδισε πέναλτι από τον Καρυπίδη, με τον παθόντα να εκτελεί την «εσχάτη των ποινών» και τον Σαράνοφ να διώχνει με τα πόδια. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα, με τη Λαμία να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή, με τον Μανθάτη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων. Πέντε λεπτά αργότερα, η Λαμία απείλησε με σουτ του Μπερτόλιο έξω από την περιοχή.

Στο 63’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως το γυριστό σουτ του Ντουρμισάι, έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Από ‘κει και πέρα, η ομάδα του Χάβου «πάγωσε» το ρυθμό και απορρόφησε την πίεση των Νεοσμυρνιωτών.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-0 σε αρκετές περιπτώσεις στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 76’, ο Μπερτόλιο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαλέρμπ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 79’, ενώ στο 81’ ο Μπαράλες πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 88’, ο Πίτι έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εξαιρετικά, όμως ο Μαλέρμπ ήταν πάλι εκεί και έδιωξε. Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μπανανά να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Σαράνοφ του είπε «όχι».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τη Λαμία να διατηρεί το 1-0 και να σφραγίζει επί της ουσίας την παραμονή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ