aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΤεράστια Λαμία, πέταξε έξω από το Κύπελλο τον Άρη με ήρωα ξανά τον Σαράνοφ!

Τεράστια Λαμία, πέταξε έξω από το Κύπελλο τον Άρη με ήρωα ξανά τον Σαράνοφ!

Ύστερα από τρίτο 90λεπτο χωρίς γκολ, ο Τζανετόπουλος τέζαρε τον Άρη στο 117′ (0-1), με τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι στο 123′ και τη Λαμία να κλείνει εισιτήριο για τα ημιτελικά και τον Παναθηναϊκό!

Το ματς:

Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Άρης ανέλαβε εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, ειδικά σε σχέση με το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο, οι «κίτρινοι» δυσκολεύονταν αρκετά να βρουν διαδρόμους. Αντίθετα, η Λαμία -σε συνέχεια του αγώνα της Κυριακής (23/1) για το πρωτάθλημα- ήταν αρκετά απειλητική, βρίσκοντας χώρους και στην κόντρα. Εξ ου και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με περισσότερες τελικές, 4(3)-2(1), έναντι των Θεσσαλονικιών.
Στην πρώτη μεγάλη του στιγμή -και ύστερα από ωραία εκδήλωση επίθεσης- ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 14′. Ο Μπερτόγλιο μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Μπεχαράνο να προβαίνει σε τάκλιν. Σε μια φάση, όπου ο μεσοεπιθετικός του Άρη κέρδισε αρκετά έξυπνα το σφύριγμα πέφτοντας προς το μέρος του αντίπαλού του, ο οποίος σχεδόν ταυτόχρονα βρήκε και την μπάλα. Ο Δημήτριος Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα, με τον VAR, Ανδρέα Γκάμαρη, να έχει την ίδια γνώμη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Καμαρά, ο οποίος όμως με πολύ κακή εκτέλεση έστειλε την μπάλα αρκετά μακριά από τη ρίζα του δεξιού δοκαριού (με τον Σαράνοφ να πέφτει από την άλλη).

Έκτοτε, οι μεγαλύτερες στιγμές μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην ομάδα της Φθιώτιδας. Σημαντικότερη όλων εκείνη του 21′, όταν ο Σιαμπάνης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Τάιρον. Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός μέσος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και ύστερα από δέκα λεπτά έγινε αναγκαστική αλλαγή (στη θέση του ο Νούνιες).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σπουδαία στιγμή για τους Θεσσαλονικείς. Στο 48′ ο Μανσίνι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Εντιαγέ στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής. Όμως, ο κεντρικός χαφ του Άρη -εάν και ολομόναχος- έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στον Σαράνοφ.

Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες στο 55′, ύστερα από πρέσινγκ ψηλά και κλέψιμο του Σαραμαντά, με το πλασέ του μπακ των Φθιωτών με το δεξί στην εξέλιξη της φάσης να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 64′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, χωρίς οι ίδιοι να… συμμετέχουν ιδιαίτερα στη φάση! Ύστερα από γύρισμα του Μανσίνι από τα αριστερά, ο Τζανδάρης έκανε άστοχη προβολή προς την εστία της ομάδας του, με τον Σαράνοφ να αντιδρά ενστικτωδώς και να μπλοκάρει την μπάλα πριν εκείνη περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Παρά τις αλλαγές των δύο τεχνικών, τίποτα δεν άλλαξε δραματικά στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο έξτρα ημίωρο.

Υπόθεση για έναν το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, με τον Άρη να πιέζει για το γκολ, έχοντας τρεις καλές στιγμές. Στο 96′ ο Μανσίνι επωφελήθηκε από τις κόντρες, με το σουτ που έπιασε ωστόσο από τα όρια της περιοχής να περνά άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το διαγώνιο τελείωμα του Γκάμα στο 103′, ύστερα από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης από τους «κίτρινους», με τον Σαράνοφ να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση του Ματίγια στο 105′.

Για να φτάσουμε στο 117′, όταν ο Προβυδάκης βρήκε με υπέροχη εκτέλεση κόρνερ τον Τζανετόπουλο, ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην «καρδιά» της περιοχής και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Κι όμως το ματς δεν είχε κριθεί! Στο 120’+3′ ο Τζανδάρης έπεσε με φόρα πάνω στον Γκάμα εντός της περιοχής της Λαμίας, με τον κ. Καραντώνη να δείχνει σωστά το σημείου πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πορτογάλος εξτρέμ, ο οποίος είδες τον Σαράνοφ να του βάζει μεγαλοπρεπέστατο «στοπ». Εάν και φάνηκε να δίνεται επανάληψη, ο ρέφερι -με τη συνεννόηση και με το VAR- έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν σπουδαία πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (86′ Μαρτίνεθ) – Μπεχαράνο, Τζανδάρης – Μπανγκουρά, Τάιρον (31′ Νούνιες), Ρόμανιτς (106′ Τσούκαλος) – Καραμάνος (78′ Αραμπούλι).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Εντιαγέ (90’+1′ Ματίγια) – Γκαρσία (75′ Γκάμα), Μπερτόγλιο (66′ Ιτούρμπε), Μανσίνι (109′ Μάνος) – Καμαρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ