aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΣωτήρας Μασούρας έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Σωτήρας Μασούρας έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά!

Πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Μασούρας. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά ο διεθνής άσος «χτύπησε» στο 90’+3’ και στο 115’, γλιτώνοντας τους Πειραιώτες από κάζο (3-1) στο Φάληρο.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ, έχοντας στην πλάτη του το 2-1 του πρώτου αγώνα, ενώ ο Παναιτωλικός έπρεπε να προστατέψει την προίκα του. Οι Πειραιώτες, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, βγάζοντας καλή χημεία στο παιχνίδι τους. Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό από την αρχή και σε αυτό βοήθησαν και οι δύο ομάδες.

Απόλυτος πρωταγωνιστής στην αρχή ήταν ο Φαντιγκά, ο οποίος έκανε εκρηκτική εκκίνηση στην αναμέτρηση. Δοκάρι στο 3’ με πολύ δυνατό σουτ, έπειτα από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και γκολ στο 6’, με ωραίο τελείωμα από ασίστ του Καρβάλιο. Σε μια φάση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος, κάνοντας το κλέψιμο. Πλέον, οι Πειραιώτες είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα, αφαιρώντας βάρος από τις πλάτες τους.

Ο Παναιτωλικός στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν ακίνδυνος και αντέδρασε, με την πρώτη του τελική και συνάμα καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Με τον Κίτσο να προλαβαίνει τον Καρέλη, πριν γίνει πολύ επικίνδυνος, ο έχοντας φύγει στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το διάστημα είχε καλό τέμπο στο παιχνίδι του, αλλά του έλειπε κάτι για να βρει δεύτερο γκολ.

Με την πάροδο του χρόνου και κυρίως από το μισάωρο και μετά, ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ποντάροντας στην ταχύτητα και την ποιότητα που είχε με τον Καρέλη και την τριάδα πίσω του. Κάποια καλή στιγμή, πέραν της φάσης με τον Έλληνα επιθετικό, δεν βρήκε. Ο Ολυμπιακός είχε το δυνατό μεν, αλλά λίγο άστοχο σουτ του Καρβάλιο στο 45’.

Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε με πιο απειλητικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος. Παίρνοντας θάρρος από το γεγονός ότι υποχώρησε ο Ολυμπιακός, δίνοντας μέτρα στον αντίπαλο και την μπάλα στα πόδια από ένα σημείο και μετά. Το σουτ του Ντουάρτε στο 56’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ δήλωσε «παρών» και στο 73’ σε μια φάση με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές.

Πάντως, σε εκείνο το διάστημα, παρότι ο Παναιτωλικός είχε την μπάλα στην κατοχή του, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να αγχώνεται, έχοντας στον έλεγχό του την κατάσταση. Δεν ίσχυσε το ίδιο και στην τελική ευθεία, όπου οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν πιο πολύ και πέτυχαν τον στόχο τους. Ο Μπαρμπόσα έκανε τέλειο γύρισμα για τον Καρέλη, που πρόλαβε τα «ερυθρόλευκα» στόπερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πετυχαίνοντας ένα γκολ, το οποίο έδειχνε ότι θα είναι «χρυσό».

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τις στροφές, καθώς δεν είχε και άλλο δρόμο, ενώ η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά το 89’ με την κόκκινη του Ντουάρτε. Το παιχνίδι είχε αρκετό ψωμί ακόμα, ελέω Μασούρα. Ο Λόπες σέρβιρε από τα αριστερά στον διεθνή άσου, που τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, δίνοντας το φιλί της ζωής στους Πειραιώτες στο 90’+2’.

Τα δεδομένα ήταν πιο ξεκάθαρα στην παράταση. Ο Ολυμπιακός είχε την ψυχολογία λόγω της εξέλιξης του προημιτελικού, όπως και αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ο Παναιτωλικός έπρεπε να αντέξει με τις συνθήκες που είχε διαμορφωθεί. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, οι πρωταθλητές Ελλάδος στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους, έχοντας αποδέκτη των προσπαθειών τους τον Τικίνιο, ο οποίος αστόχησε δις (96’, 98’). Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία στο 105’, με τον Βρουσάι να αστοχεί από εξαιρετική θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ