aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣΠαναθηναϊκός - Άρης: Ένα τρόπαιο, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Παναθηναϊκός – Άρης: Ένα τρόπαιο, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

Πράσινοι και κίτρινοι διψούν για την κατάκτηση του κυπελλου Ελλάδας

Παναθηναϊκός και Άρης είναι οι δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2023/24, στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (Σάββατο 25/5, 20:30) του Βόλου χωρίς την παρουσία θεατών.

Στην προκειμένη περίπτωση, το διακύβευμα δεν είναι μόνο το τρόπαιο, το οποίο οι «πράσινοι» κατέκτησαν πριν από δυο χρόνια και οι «κίτρινοι» το αναζητούν εδώ και 54. Είναι και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τα προκριματικά του UEFA Europa League, καθώς οι δυο ομάδες απέτυχαν να βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση της Super League, αντίστοιχα.

Ειδικά για το «τριφύλλι», η αποτυχία στο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς στόχος ήταν ο τίτλος. Γι’ αυτό άλλωστε, είχε απομακρυνθεί στα τέλη Δεκεμβρίου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και προσλήφθηκε ο Φατίχ Τερίμ. Ωστόσο, ο Τούρκος προπονητής έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό έπειτα από τις τρεις σερί ήττες από ΑΕΚ (3-0 εκτός), Άρη (0-1 εντός) και ΠΑΟΚ (4-1 εκτός) που έθεσαν το σύλλογο εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε εσπευσμένα, αλλά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο φινάλε του πρωταθλήματος δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλιστεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τουλάχιστον, ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Βόλου δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης, που απουσίασε το τελευταίο διάστημα, επέστρεψε στις προπονήσεις κι αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές – με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ