aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΝίκησε Ατρόμητο και… πρέπει και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός

Νίκησε Ατρόμητο και… πρέπει και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρόμητου με 1-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Περιστέρι και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει εγχώριας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Το «χρυσό» γκολ για τους νικητές σημείωσε ο «καυτός» και κορυφαίος σήμερα Καρλίτος, που σκόραρε στο 38’ από ασίστ του επίσης διακριθέντα Χατζηγιοβάνη, φτάνοντας τα εννιά γκολ σε οκτώ ματς φέτος!

Το «τριφύλλι» έκανε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη εκεί όπου είχε κάνει και την… τελευταία, πέρυσι τον Φλεβάρη με 3-2, ενώ δεν λύγισε ούτε από την -φυσιολογική- πίεση για το αποτέλεσμα, δείχνοντας χαρακτήρα και παράγοντας ευκαιρίες και συνεχίζει σε μια διοργάνωση που αποτελεί στόχο για αυτό…

Αντιθέτως, η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν κατάφερε να κάνει… σεφτέ ούτε και στο Κύπελλο, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί, αφού πάλεψε αλλά δεν είχε τις απαιτούμενες λύσεις ειδικά στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, με πίεση ψηλά και διάθεση για άμεσο ποδόσφαιρο, να γίνει απειλητικός από νωρίς, αλλά ήταν ο Ατρόμητος εκείνος που είχε πρώτος την ευκαιρία να σκοράρει…

Όταν από την συνεργασία των Κουλούρη-Κωτσόπουλου, ο πρώτος απέτυχε να σκοράρει εντός περιοχής, σουτάροντας ελάχιστα άστοχα, μόλις στο 6’!

Μάλιστα, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν σταδιακά να «σπάσουν» το πρέσινγκ του αντιπάλου τους, αλλά και τα εύκολα λάθη στα «πράσινα» μετόπισθεν, ο Κουλούρης πάτησε ξανά περιοχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, στο 10ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε «εγκλωβισμένος» από την αμυντική τακτική του Γιώργου Παράσχου, που δεν του επέτρεπε να αναπτυχθεί ορθολογικά, όπως μας έχει συνηθίσει φέτος.

Χρειάστηκε να «αδειάσει» ο Χατζηγιοβάνης τον Γκαλβάο και να «γεμίσει» από δεξιά, με τον Καρλίτος να νικάει μεν στον αέρα τον Παπαδόπουλο αλλά να αστοχεί στην κεφαλιά του, στο 17’, για να καταγραφεί η πρώτη του φάση!
Ενώ η επόμενη καλή του στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε σχεδόν 20 λεπτά μετά, ξανά από μια ενέργεια του Χατζηγιοβάνη, στο 36’, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε την σέντρα-σουτ του.

Ωστόσο, ο επιμένων… νικά και στην τρίτη προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, που ξεκίνησε από γέμισμα του Χουάνκαρ από αριστερά και το γύρισμα του Έλληνα διεθνούς εξτρέμ, ο «καυτός» Καρλίτος σκόραρε σε κενή εστία, για το 0-1, δύο λεπτά μετά!

Στην συνέχεια, ο Ατρόμητος ανέβασε την πίεση του, αλλά δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας φέρει το ματς στα ίσα, αφού μετά το καλό του ξεκίνημα, «έσβησε».

Στην επανάληψη, οι Περιστεριώτες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και ένταση, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Πήραν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν και σε κάποια επικίνδυνη φάση.

Ένα «χλιαρό» σουτ του Κουλούρη στο 56’ και μια άστοχη κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέντε λεπτά μετά ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν σε αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, αφού αρχικά… μιμήθηκε τον αντίπαλό του, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άρχισε ξανά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Καρλίτος, που πάσαρε σε δύο περιπτώσεις σε Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη, στο 58ο και στο 63ο λεπτό αντίστοιχα, αλλά κανείς εκ των δύο δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την φάση του δεύτερου να είναι σαφώς πιο «καθαρή»…

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος συνέχιζε να αυξάνει τη πίεση του, χωρίς κάποια… φοβερή φάση, ενώ ο Παράσχος προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2.

Παρόλα αυτά, ήταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ, ή, να προτιμάτε καλύτερα σε ένα… αυτογκόλ, με τον Σάλομον να είναι ο «θύτης» με κεφαλιά, αλλά τον Γιαννιώτη να διώχνει σωτήρια στο 71ο λεπτό!

Ο γκολκίπερ της ομάδας των δυτικών προαστίων κράτησε «ζωντανό» το ματς και στο 85’, αποκρούοντας από κοντά το σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του Περιστερίου, μια ακόμα κεφαλιά του Παπαδόπουλου καθώς και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ααθανασίου συνιστούσαν την… απέλπιδα προσπάθεια του Ατρόμητου να φτάσει στο 1-1, αλλά ήταν αμφότερες άστοχες και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Ευαγγέλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (76’ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70’ Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (76’ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70’ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ (80’ Σάντσες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (90’ Πούγγουρας), Καρλίτος, Παλάσιος (69’ Βιτάλ), Ιωαννίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ