aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κύπελλο Ελλάδας: Ο χάρτης των «16»

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου προκρίθηκαν 12 ομάδες που θα βρουν στη συνέχεια τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό για να σχηματίσουν τον αριθμό των 16 ομάδων. Ο λόγος για τις εξής ομάδες: ΑΕΚ, Βόλο, Λεβαδειακό, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Πανσερραϊκό, Λαμία, Ατρόμητο, Κηφισιά, Απόλλωνας Παραλιμνίου, Απόλλωνας Πόντου και Άγιος Νικόλαος.

Σε επίπεδο εκπλήξεων και την Πέμπτη υπήρξε μία καθώς η Κηφισιά απέκλεισε τον ΟΦΗ ενώ το βράδυ η ΑΕΚ απέκλεισε τον ΠΑΣ. Η κλήρωση της 6ης φάσης θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου χωρίς περιορισμούς στο ποιός μπορεί να κληρωθεί με ποιόν. Επίσης όποιος θέλει VAR θα το ζητά και θα καλύπτει το κόστος καθώς μετά θα είναι στα προαπαιτούμενα το VAR (από την αμέσως επόμενη φάση και μετά).

Στην 6η φάση λοιπόν συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ – ΠΑΟΚ). Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί Σύνολο αγώνων οκτώ (8). Προκρίνονται οκτώ (8) ομάδες. Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.. Εάν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.. Εάν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Εάν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία.

Οι 16 ομάδες του Κυπέλλου με μία… ματιά

Βόλος
Λεβαδειακός
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Πανσερραϊκός
Λαμία
Ατρόμητος
Κηφισιά
Απόλλων Παραλιμνίου
Απόλλων Πόντου
Άγιος Νικόλαος
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Άρης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ