aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΚερδίζει έναν προκριματικό στο Conference ο Κυπελλούχος Ελλάδας!

Κερδίζει έναν προκριματικό στο Conference ο Κυπελλούχος Ελλάδας!

Ήταν ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, πλέον, όμως, είναι δεδομένο: Ο Κυπελλούχος Ελλάδας, είτε είναι ο Παναθηναϊκός είτε είναι ο ΠΑΟΚ δηλαδή, θα κερδίσει, τελικά, έναν προκριματικό στο Europa Conference League, ξεκινώντας στις 4 Αυγούστου αντί για 21 Ιουλίου τις υποχρεώσεις του στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης!

Το «δώρο» ήρθε από τον… Μουρίνιο, με τη Ρόμα να επικρατεί το βράδυ της Παρασκευής 3-0 της Τορίνο και να εξασφαλίζει «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League μέσω της κατάταξής της στη Serie A, προκαλώντας την αλυσιδωτή αντίδραση, που περιμέναμε! Ποια είναι αυτή;

Αν οι «τζιαλορόσι» κατακτήσουν την ερχόμενη Τετάρτη το Europa Conference League κόντρα στη Φέγενορντ, το «εισιτήριο» του προβιβασμού τους στο Europa θα περισσεύει, αφού βρίσκονται ήδη εκεί μέσα από το πρωτάθλημά τους! Το περισσευούμενο «εισιτήριο», λοιπόν, θα παραχωρηθεί στον Κυπελλούχο της επόμενης χώρας στην κατάταξη της UEFA, που δεν έχει αυτόματη θέση στη φάση των ομίλων, και αυτή είναι η Ολλανδία και… η Φέγενορντ!

Η ομάδα του Ρότερνταμ, όμως, τερμάτισε στην 3η θέση της Eredivisie και αυτήν τη στιγμή έχει «εισιτήριο» για τα playoffs του Europa League 2022-2023. Οπότε, όποια ομάδα και να κατακτήσει το Europa Conference League, θα υπάρξει κενό στα προκριματικά του Europa League της νέας σεζόν!

Και εδώ αρχίζει το ελληνικό ενδιαφέρον. Καταρχήν, η θέση της Φέγενορντ θα καλυφθεί από τον Κυπελλούχο Κύπρου (Ομόνοια ή Εθνικό Άχνας), που προβιβάζεται από τον 3ο προκριματικό. Η Σλοβάτσκο, ως Κυπελλούχος Τσεχίας, παίρνει τη θέση της Κύπρου, αλλάζοντας διοργάνωση και προκύπτει, πλέον, κενό στα προκριματικά του Europa Conference League, για το οποίο η στάση της UEFA είναι να καλύπτεται από τους πρωταθλητές και τους Κυπελλούχους. Με την Ελλάδα, λοιπόν, να είναι η πρώτη επιλαχούσα χώρα, ο Κυπελλούχος της θα προβιβαστεί στον 3ο προκριματικό γύρο αντί για το 2ο, όπως ήταν προγραμματισμένο!

Και αντίστοιχα από εκεί και πέρα, για την ιστορία, το ελληνικό κενό θα καλυφθεί από την Κυπελλούχο Αρμενίας Νόροβανκ και τη δευτεραθλήτρια Λετονίας Βαλμιέρα.
Προς το παρόν για τα παραπάνω δεν υπάρχει ανακοίνωση από την UEFA, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι με το φινάλε της σεζόν θα επισημοποιηθούν οι μετατοπίσεις και ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα ευνοηθεί.

Θυμίζουμε, οι αγώνες στον δεύτερο προκριματικό του Conference είναι στις 21 και 28 Ιουλίου (με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 15 Ιουνίου), ενώ ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί 4 και 11 Αυγούστου (η κλήρωση στις 18 Ιουλίου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ