aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΉρωας Τζολάκης, εκτελεστής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά με ΑΕΚ

Ήρωας Τζολάκης, εκτελεστής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά με ΑΕΚ

Ήρωας Τζολάκης, killer Ελ Αραμπί και στους «4» του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες πέρασαν με 1-0 από το «Κλ. Βικελίδης» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 20χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος έπιασε στο 84’ πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γκρέι, για το οποίο αποβλήθηκε ο Ντόη. Την πρόκριση σφράγισε ο Μαροκινός με γκολ στο 88ο λεπτό, κλείνοντας ραντεβού των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ στα ημιτελικά.

Νωρίτερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε εντός περιοχής χέρι του Εμβιλά στο 60’.

Το ματς

Λένε ότι πολλές φορές αυτά τα ματς τα παίρνει αυτός που δείχνει ότι τα θέλει περισσότερο. Παρότι αυτό δεν αρκεί από μόνο του, η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Άρης. Είχε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του στο ξεκίνημα, βγάζοντας πιο επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με τους φιλοξενούμενους, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 1’, με το δυνατό σουτ του Ετέμπο που έβγαλε ο Τζολάκης. Αντιθέτως, σε έναν ακόμη αγώνα το τελευταίο διάστημα, οι Πειραιώτες έκαναν άνευρη εκκίνηση. Συνέβη κόντρα στον Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά δεν το πλήρωσε, έγινε και με τον Ατρόμητο, εξαίρεση μόνο ο αγώνας με τον Βόλο.

Στα πρώτα δέκα λεπτά, οι γηπεδούχοι απείλησαν και με τον Γκρέι (4’), ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε χλιαρό σουτ, κάνοντας παράπονα για πέναλτι, στο μαρκάρισμα του Ντόη που έβαλε το χέρι στην πλάτη του. Οι δύο τους ξέρουν αν ήταν τόσο δυνατό ή όχι. Ο Ολυμπιακός άρχισε λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός δεκαλέπτου να ανεβάζει κάπως στροφές και η πρώτη τελική ήρθε στο 13’, με τον Μασούρα να πιάνει κεφαλιά και τον Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων» σημειώνεται στο 20ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά έκανε βολέ και Κουέστα εντυπωσιακή επέμβαση. Επτά λεπτά μετά, η ομάδα του Μίτσελ άγγιξε το 0-1, εκδηλώνοντας ωραία αντεπίθεση με τον Μπιέλ να κάνει συρτό γύρισμα, αλλά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και ο Μαζικού έδιωξε με… περιπέτεια σχεδόν πάνω στη γραμμή προ του Μπακαμπού.

Τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ είχε ο Άρης στο 34’. Ο Γκρέι μπούκαρε από τα δεξιά, με τον Ντόη να μην καταφέρνει να τον σταματήσει, έπιασε δυνατό σουτ και ο Τζολάκης έδειξε καλά αντανακλαστικά, διατηρώντας το 0-0.

Στο 43’ ο Ολυμπιακός έβγαλε μια πολύ καλή αντεπίθεση, αλλά του έλειψε το καλό τελείωμα του Μπακαμπού. Ο Βαλμπουενά έβγαλε μπροστά τους Πειραιώτες, επέλεξε αριστερά τον Μασούρα που γύρισε για τον 31χρονο επιθετικό, ο οποίος αστόχησε, βρίσκοντας την μπάλα μάλλον με το καλάμι.

Καρμπόν με το πρώτο μέρος ήταν η εκκίνηση των δύο ομάδων στο β’ ημίχρονο. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην καταφέρουν να βγάλουν κάτι καλό στο πρώτο τέταρτο. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν -δίχως επιτυχία- να απειλήσουν μέσω στατικών φάσεων, αφού σε κανονική ροή τους έλειπε κάτι στην τελική προσπάθεια.

Ο Άρης… γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις σε αυτήν. Στο 60’ υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι από την πλευρά του Άρη, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Εμβιλά εντός της περιοχής έπειτα από δυνατό διώξιμο του Βρουσάι σε προσπάθεια του Μαζικού. Στο 65’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκαρθία να σουτάρει από τα αριστερά και τον Τζολάκη να του λέει «όχι».

Ο Μίτσελ άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός με την είσοδο του Χάμες και με τον Κολομβιανό είχε διπλή ευκαιρία στο 73’. Το παιχνίδι έδειχνε να πηγαίνει καρφί για 0-0, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ μην λες ποτέ. Στο 82’ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντόη στον Γκρέι και κόκκινη στον παίκτη του Ολυμπιακού. Αν και αρχικά με γυμνό μάτι έμοιαζε περισσότερο παράβαση του Παπασταθόπουλου για χέρι (δεν είναι ξεκάθαρο από το replay αν υπήρχε). Στο replay φάνηκε ότι πριν το τελευταίο μαρκάρισμα του νεαρού αμυντικού έχουν προηγηθεί εκατέρωθεν παραβάσεις.

Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα προς το κέντρο, ο Τζολάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία και βρήκε την μπάλα με τα πόδια και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Στο 88’ ο Ελ Αραμπί… σφύριξε τη λήξη του αγώνα, αφού βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και τον εκτέλεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ