aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΔήμαρχος Σοσνόβιετς: «Συμφωνία για τον τελικό, αναμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ»

Δήμαρχος Σοσνόβιετς: «Συμφωνία για τον τελικό, αναμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ»

Ο… περιφερόμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet αναμένεται αύριο (12/5) να βρει «στέγη», καθώς, θυμίζουμε, έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, στις 16:00, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου και θα αποφασιστεί, επιτέλους, το γήπεδο, που θα φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και λέμε «αναμένεται», διότι φέτος τα έχουμε δει όλα και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το οτιδήποτε!

Αυτή την ώρα φαίνεται πως δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια: Είτε ο τελικός να διεξαχθεί στην Πολωνία είτε να… επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό, αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος, πάντως, ξεκαθάρισε χθες πως δεν σκοπεύει να δώσει το γήπεδο και την πόλη για τον τελικό της διοργάνωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων να γίνει το ματς στο… Τζιμπουτί!

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι, ακριβώς επειδή έχει επέλθει αυτή η πρόσφατη ρήξη ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου και την ΕΠΟ, οι δύο φιναλίστ έχουν αναλάβει να εξομαλύνουν την κατάσταση, καθώς, πέρα από όλα τα άλλα, τα περιθώρια, πλέον, έχουν στενέψει επικίνδυνα για το ενδεχόμενο να πάει ο τελικός εκτός συνόρων. Μέχρι τις 24 του μήνα, δηλαδή, που είναι και η επικρατέστερη ημερομηνία του αγώνα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι προλαβαίνει να δι-οργανωθεί το παιχνίδι στο εξωτερικό. Για αυτό και το Πανθεσσαλικό ενδεχομένως να έχει ένα μικρό προβάδισμα -ξανά- τουλάχιστον για την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η EΠΟ, γνωρίζοντας ότι με την περίπτωση του Πανθεσσαλικού, λόγω Μπέου, τίποτα δεν είναι βέβαιο, έχει έρθει σε συμφωνία με την πολωνική ομοσπονδία και τον δήμαρχο του Σοσνόβιετς, Αρκάντιους Τσεσνίσκι, για τη διεξαγωγή του τελικού στο γήπεδο της Ζαγκλέμπιε. Ο κ. Τσεσνίσκι, μάλιστα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Metropolis 95,5 τη συμφωνία: «Συμφωνήσαμε να διεξαχθεί ο τελικός στο ”ArcelorMittal Park” με την παρουσία μέχρι 1000 φιλάθλων. Στόχος μας είναι να διαφημίσουμε το σύγχρονο αθλητικό κέντρο μας και το γήπεδο». Το Σοσνόβιετς, για την ιστορία, έχει πληθυσμό 191 χιλιάδων κατοίκων. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με Τσεχία. Η πλησιέστερη πόλη είναι το Κατοβίτσε και λίγο πιο μακριά, η Κρακοβία. Να σημειωθεί πως αυτές είναι οι κοντινότερες πόλεις, που διαθέτουν αεροδρόμιο.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι είναι σε αναμονή για την οριστική απόφαση της ΕΠΟ την Παρασκευή.
«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή να φιλοξενήσουμε τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο δημοφιλείς ελληνικές ομάδες, γιατί υπάρχουν Πολωνοί παίκτες, που παίζουν στη χώρα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά, που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το κάνουν και οι Ισπανοί, να παίζουν τελικό σε άλλη χώρα.

Εμάς μας ενδιαφέρει αυτός ο αγώνας, γιατί θέλουμε να διαφημίσουμε το νέο αθλητικό μας κέντρο, που περιλαμβάνει το γήπεδο, το κλειστό γήπεδο, που φιλοξένησε αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Πολωνίας και θα φιλοξενήσει της ομάδας βόλεϊ, ενώ έχει και μία αίθουσα χόκεϊ.

Θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο γνωστό γίνεται, γιατί είναι από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα. Έχουν γίνει συζητήσεις της ΕΠΟ με την πολωνική ομοσπονδία και περιμένουμε την απόφαση την ΕΠΟ την Παρασκευή. Η συμφωνία είναι για παρουσία 1000 ατόμων με διαπίστευση λόγω του τοπικού, αυστηρού νόμου», τόνισε και κατέληξε: «Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω η εθνική Πολωνίας με τον Σάντος, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, να πετύχει κάποια στιγμή αυτό που πέτυχε και η εθνική Ελλάδας το 2004».

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλβανία και τη Ρουμανία, το ”Elbasan Arena” των 13.000 θεατών είναι μία ακόμα υποψηφιότητα, ωστόσο η γειτονική μας χώρα φαίνεται πως χάνει έδαφος υπό τον φόβο εθνικιστικών αντιδράσεων. Όσο για τη Ρουμανία, φέρεται να υπάρχει άρνηση της ΑΕΚ λόγω Λουτσέσκου.

Τα σπουδαία -πιθανότατα- αύριο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ