aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΑλμέιδα: «Υπάρχει ιστορικό κίνητρο για να κάνουμε το νταμπλ»

Αλμέιδα: «Υπάρχει ιστορικό κίνητρο για να κάνουμε το νταμπλ»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε από την αίθουσα Τύπου του Σεραφείδειου για τον τελικό του Κυπέλλου, τονίζοντας πως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του. Ο «Πελάδο» εξέφρασε τη μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μεγάλο ιστορικό κίνητρο για την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο Αργετινός τεχνικός αποθέωσε τον Σέρχιο Αραούχο που είχε δίπλα του, αλλά και όλους τους παίκτες του ρόστερ για την αφοσίωσή τους, ενώ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα από τα Σπάτα ενόψει του τελικού του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ:

Για το ότι μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί επαναπαυμένη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Μετά την κατάκτηση του τίτλου δώσαμε δύο μέρες ρεπό. Έπειτα από την πρώτη μέρα των προπονήσεων στοχεύουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Το νταμπλ η ομάδα το έχει καταφέρει δύο φορές στα 100 χρόνια ιστορίας. Έχουμε μιλήσει πολύ με τους παίκτες, κάναμε δυνατές προπονήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν τον αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τον τελικό».

Για το πόσο θα επηρεάσει η απουσία κόσμου: «Αυτός που χάνει είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί πάμε να παίξουμε ένα τελικό. Και οι τελικοί είναι γιορτές. Λόγω της πανδημίας, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Η παρουσία του δικού μας κόσμου δεν θα υπάρχει, αλλά κάπου θα βρίσκεται για να μας στηρίζει. Και οι δύο ομάδες θέλουμε να πάρουμε αυτό το Κύπελλο».

Για το τι διαφορετικό περιμένει απέναντι στον ΠΑΟΚ έχοντας παίξει ήδη τέσσερα ματς ήδη: «Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα παρά τις νίκες μας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολος. Γι’ αυτό και οι δύο ομάδες είναι στον τελικό. Δεν κοιτάζω προς τα πίσω και δεν θεωρώ πως υπάρχει πλεονέκτημα. Τα ματς πρέπει να τα παίξεις με 11 εναντίον 11. Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την περισσότερη επιθυμία.

Για το αν η ομάδα έχει προετοιμαστεί και για τα πέναλτι: «Πάντα τα δουλεύουμε. Ποτέ δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Προηγούνται 90 λεπτά συν την παράταση. Θα υπάρξουν αλλαγές. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και μετά τα πέναλτι είναι και θέμα τύχης».

Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν τον τελικό: «Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω. Περιμένω τη στιγμή και θα τους πω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Έτσι είναι πιο πιστευτό αυτό που θα γίνει από έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παλέψουμε για αυτό το Κύπελλο. Ο πρώτος είναι ότι στα 100 χρόνια η ομάδα έχει κάνει νταμπλ δύο φορές. Υπάρχει ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο είναι επειδή η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις τελικούς. Όλα αυτά σε όλους μας δίνουν έξτρα κίνητρο για να δώσουμε κάτι παραπάνω για τον τελικό. Ίσως αύριο βγει κάτι πιο ενδιαφέρον από την καρδιά μου».

Για τα πλάνα του: «Ακόμα δεν έχω κάτι σίγουρο για την ενδεκάδα, αλλά σε μισή ώρα μπορεί να την ξέρετε! Υπάρχουν καλοί πληροφοριοδότες. Γι’ αυτό θα περιμένω ως το τέλος για να κάνω κάποια έκπληξη ίσως και να μην έχετε κάτι στα χέρια σας».

Για το πως θα περιέγραφε τον Αραούχο που έχει δίπλα του: «Δεν θα πω κάτι κακό, είναι δίπλα μου! Πιστεύω ότι έχει δείξει τη φιλοσοφία που είχαμε ως ομάδα, αυτό που ζητήσαμε από την αρχή. Μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με την αγάπη, την ένωση, τον επαγγελματισμό, του να δίνεις τον καλύτερο εαυτό. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι και θέλει να είναι πάντα παρών. Αυτό το εκτιμάει ένας προπονητής. Με την αυτοθυσία του… κολλούσε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος με υψηλές αξίες και υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που έχουμε μέσα στην ομάδα. Ο Σέρχιο και οι συμπαίκτες του έδωσαν ό,τι είχαν και καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε στον τελικό. Νιώθω ευγνώμων στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ. Τα έχουν δώσει όλα. Σε αυτόν τον τελικό ήταν δύσκολο να στήσω την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους παίκτες, αυτούς που θα μείνουν εκτός ή στον πάγκο. Όλοι όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε δίκαιοι με κάποιους και με άλλους λιγότερο. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το γκρουπ κατάλαβε ότι όλοι δουλεύουμε μαζί και είμαι ευγνώμων σε όλους».

Για το ότι η ΑΕΚ όταν είχε κατακτήσει το νταμπλ το 1978, η Αργεντινή είχε κατακτήσει το Μουντιάλ: «Μακάρι να γίνει το ίδιο με το 1978».

Για το πόσο συσπείρωση έβγαλε η ομάδα μετά τον τραυματισμό του Αραούχο, όπως συνέβη με τον τραυματισμό του Μάνταλου το 2018: «Δείχνουμε έτσι ότι δουλεύουμε ως γκρουπ. Ενωθήκαμε όλοι μαζί και κατακτήσαμε τον τίτλο. Για μένα φέτος όλοι οι παίκτες μου ήταν σημαντικοί. Όσον αφορά τον Πέτρο, είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Ένας παίκτης που όταν παίζει βασικός παίζει καλά και ως αλλαγή καλύτερα. Σκέφτεται μέσα στο γήπεδο, δίνει μια λάμψη στο παιχνίδι μας και τον υπολογίζω πάντα. Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στους 11 που ξεκινάνε. Αλλά αν δείτε κάθε παιχνίδι, δίνω προτεραιότητα στις αλλαγές. Και αυτές έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα φέτος».

Για το αν φανταζόταν τέτοιον επιτυχημένο πρώτο χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ: «Όταν δέχθηκα αυτήν την πρόκληση, είχα και αυτό στο μυαλό μου. Είχα αναλύσει ξεχωριστά τους παίκτες μαζί με το σταφ μου. Είχαμε μελετήσει το πρωτάθλημα. Και το μόνο που ήθελα ήταν χρόνος για να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο και να βρισκόμαστε στον τελικό. Αλλά αυτό που ξεχωρίζω, είναι η διαδρομή. Από την πρώτη μέρα ως και σήμερα. Αυτό μου γεμίζει την ψυχή. Το να βλέπω μια μέρα πριν από ένα τελικό και να έχω όλους διαθέσιμους πλην του Σέρχιο. Όλοι ήταν ανταγωνιστικοί. Χθες μου δημιούργησαν αμφιβολίες. Αυτό ήταν το πνεύμα που επιθυμούσα να δημιουργηθεί».

Για το τι ΠΑΟΚ περιμένει αύριο: «Δύσκολο ματς. Είναι μια δυναμική και επικίνδυνη ομάδα. Είναι μια ομάδα που ξέρει γιατί παίζει. Από την αρχή των ενεργειών της ως την τελική προσπάθεια. Έχει δουλευτεί καλά, από τις στατικές της φάσεις και το πως αντιδρούν όταν χάνουν την μπάλα. Έχουν καλούς νεαρούς παίκτες, έναν καλό προπονητή. Ένας τελικός είναι διαφορετικός σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα ματς. Όσο είμαι στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν παίκτες που παίζουν καλά στα φιλικά, κάποιοι παίκτες που μπορεί να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο στις προπονήσεις, υπάρχουν παίκτες που στα εύκολα ματς δείχνουν τον καλύτερο εαυτό και υπάρχουν παίκτες που παίζουν πάντα στην ίδια κατάσταση σε κάθε παιχνίδι. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου γιατί πάντα αντιδρούν το ίδιο. Είδατε από τα φιλικά της προετοιμασίας μέχρι και το πιο πρόσφατο ότι έχουμε παίξει με παρόμοιο τρόπο».

Για τον Αραούχο: «Να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή στιγμή. Με την παρουσία του έχει μεταδώσει θετική ενέργεια. Μεταδίδει αυτή τη χαρά, την ευτυχία. Είναι από τους παίκτες που τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του. Και αυτός βάζει το λιθαράκι του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ