aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΑΕΚ με βάθος και μέλλον, καθάρισε με 3-0 την Κηφισιά!

ΑΕΚ με βάθος και μέλλον, καθάρισε με 3-0 την Κηφισιά!

Σφράγισε την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους νέους της να αρέσουν. Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών, επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς στην OPAP Arena και με συνολικό σκορ 5-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου (3-0 υπέρ της ομάδας των Σερρών το πρώτο παιχνίδι).

Όλα τα γκολ από τους παίκτες της που παίζουν και με την ΑΕΚ Β’, με τους Μουστακόπουλο (27′) και Ραντόνια (48′) να σημειώνουν τα πρώτα τους τέρματα με τη φανέλα της και τον Μαχαίρα να μπαίνει αλλαγή και να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 82′.

Αποθεώθηκε ο… ανανεωμένος Ματίας Αλμέιδα. Συγκλονιστική στιγμή πριν τη σέντρα, με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να αποχαιρετά από τα μεγάφωνα τους Γιώργο Σταυρινό και Νίκο Καζαντζόγλου, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς:

Αρκετά δραστήρια στο ξεκίνημα η Κηφισιά, η οποία άλλωστε έψαχνε την ανατροπή. Μάλιστα, είχε και την πρώτη στιγμή στο ματς με το άστοχο σουτ του Προβυδάκη στο 2′.

Η πρώτη ευκαιρία άνηκε στην ΑΕΚ, όταν στο 3′ ύστερα από λάθος γύρισμα της αντίπαλης άμυνας, ο Φαν Βέερτ προσπάθησε να κρεμάσει τον Αγριμάκη, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σιγά-σιγά, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Πολλές μπάλες περνούσαν από τα πόδια του Μάνταλου, με τους Φερνάντες και Τσούμπερ να είναι δραστήριοι και να συγκλίνουν αρκετά. Πολλές πρωτοβουλίες και από τον Ραντόνια, με τον Φαν Βέερτ να δείχνει σε ακόμα ένα ματς ότι μπορεί να συμβάλει στο δημιουργικό παιχνίδι βγαίνοντας εκτός περιοχής.

Οι μαζεμένες μεγάλες φάσεις για τους γηπεδούχους ήρθαν από το 10′ και μετά. Οι καλύτερες εξ αυτών, το πλασέ του Τσούμπερ (10′) και η προβολή του Φαν Βέερτ (17′). Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους που συνέχισαν να ψάχνουν τις ευκαιρίες τους σημειώθηκε στο 22′, με τον Στάνκοβιτς να πέφτει και να διώχνει το φαλτσαριστό σουτ του Προβυδάκη.

Για να φτάσουμε στο 27′: Ο Γαλανόπουλος έστρωσε στον Μουστακόπουλο, με τον 24χρονο χαφ της ΑΕΚ να πιάνει μια τρομερή οβίδα από τα 10-15 μέτρα -και μάλιστα με το κακό του πόδι (αριστερό)- στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αγριμάκη.

Η «Ένωση», ως συνήθως, προσπάθησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ της και με δεύτερο τέρμα. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών της ο Τσούμπερ, με τον Ελβετό άσο να ψάχνει εμφανώς το γκολ, αλλά να μην το βρίσκει ούτε στο 34′ ούτε στο 43′, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 1-0.

Χωρίς αλλαγές άρχισαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να ευτυχεί να βρίσκει άμεσα το δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 48′ τα δύο μπακ της συνδυάστηκαν, με τον Ρότα να σεντράρει ωραία στο δεύτερο δοκάρι και τον Ραντόνια να πετάγεται και να σκοράρει με προβολή.

Στο 52′, η «Ένωση» πήγε και για το επόμενο, όμως ο Τσούμπερ δεν αξιοποίησε το ωραίο γέμισμα του Μάνταλου, πλασάροντας άστοχα από πλεονεκτικό σημείο.
Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο, με το ματς να χάνει για λίγο τον ρυθμό του λόγω και των αλλαγών. Η Κηφισιά στο 66′ βρέθηκε μια ανάσα από το να μειώσει, όταν ο Τετέι έκλεψε από τον Τζαβέλλα, αλλά είδε εν συνεχεία τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του.

Ο κεφάτος Φερνάντες προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους, όπως στο πέρασμά του στον Φαν Βέερτ στο 68′ και το φαλτσαριστό σουτ του ίδιου στο 76′. Ενώ, στο 77′ ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Αγριμάκη.

Η ΑΕΚ έψαχνε και τρίτο γκολ, το οποίο βρήκε στο 82′. Ωραίο τριγωνάκι των Φαν Βέερτ, Πινέδα και Μαχαίρα, με τον δεύτερο να γυρνά παράλληλα στον νεαρό άσο που σκόραρε από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, στο 90’+1′ οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν μια ανάσα κι από το 4-0, με το διαγώνιο σουτ του Φαν Βέερτ να περνά βασανιστικά δίπλα από τη ρίζα του δοκαριού στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια (63′ Πινέδα) – Φερνάντες, Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65′ Μαχαίρας) – Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης – Βαφέας, Μπαρμπόσα, Ποζατζίδης – Προβυδάκης (79′ Παναγιώτου), Γκίνη, Παπασάββας (55′ Πέιος), Να’α – Ταλάλ (55′ Κουϊρουκίδης), Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Τετέι (70′ Πρίτσας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ