aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΠρόκριση με ανατροπή και… μαχητική ψυχή για τον Παναθηναϊκό!

Πρόκριση με ανατροπή και… μαχητική ψυχή για τον Παναθηναϊκό!

Γκραν γκινιόλ πρόκριση με απίστευτη ανατροπή πέτυχε σήμερα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα στις διαιτητικές αποφάσεις (του ακυρώθηκε κανονικό γκολ – δεν αποβλήθηκε ο Μπουκουβάλας στο πέναλτι) και με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (3-1). O ΠΑΣ προηγήθηκε με τον Παντελάκη νωρίς, ο Παναθηναϊκός είδε να μην μετράει καθαρό γκολ του Ινσούα, αλλά μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στην επανάληψη, πέτυχε τρία γκολ και πέρασε στους «8»!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν διστακτικά, ή, καλύτερα… αναγνωριστικά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ανέβηκε κάπως ο ρυθμός και φάνηκε ξεκάθαρα το σχέδιο τους… Με τον μεν Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, να θέλει να επιτεθεί και να βάλει το πολυπόθητο για αυτόν γρήγορο γκολ, αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο να «πατήσει» στην αντίπαλη περιοχή και τον ΠΑΣ να πιέζει ψηλά, να κλείνει σωστά όλους τους χώρους και να ψάχνει την «κόντρα» για να απειλήσει. Ένα άνοιγμα της μπάλας του Ξύδα ενώ ήταν μέσα στην περιοχή και μια κεφαλιά του Μακέντα που πέρασε ελάχιστα άυοτ, στην ίδια φάση, στο 13’, ήταν οι πρώτες αξιόλογες φάσεις στο παιχνιδι.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αναλώθηκαν σε πολλά σουτ, έφτασαν κοντά στο 1-0 με ένα τέτοιο, από την ατομική ενέργεια του Γιόχανσον, στο 21ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Παμλίδη να σπαταλήσει μια καλή φάση, με τον Ινσούα να κόβει σωτήρια σε κόρνερ… Κόρνερ από το οποίο προήλθε, ωστόσο, το 0-1 για τους Ηπειρωτες, με τον Παντελάκη να κάνει την κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα, παγώνοντας το ΟΑΚΑ, στο 24’!

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε σαστισμένος, όμως, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με την κεφαλιά του Ινσούα, δέκα λεπτά μετά. Γκολ το οποίο δεν μέτρησε, λανθασμένα, για υπόδειξη οφσάιντ κι ενώ ο παίκτης του «τριφυλλιού» καλυπτόταν ξεκάθαρα!  Ακολούθησε μια ακόμα αντεπίθεση του ΠΑΣ, με τον Ξύδα να σουτάρει και τον Διούδη να μπλοκάρει, καθώς και άλλη μια υπόδειξη οφσάιντ, σε κεφαλιά του Δωνη που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 37ο λεπτό. Ενώ στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου δεν παίχτηκε επί της ουσίας ποδόσφαιρο, με πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών παικτών των φιλοξενούμενων και διαμαρτυρίες από πλευράς Παναθηναϊκού για να πάμε στην ανάπαυλα με το σκορ 0-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αφού πρώτα προειδοποίησε με την κεφαλιά του Περέα και την φοβερή επέμβαση του Γιαννίκογλου στο 51’, κατάφερε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά μετά! Με τον Ζαχιντ να βγάζει… συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Δώνη κι εκείνον να σκοράρει με ωραία προσπάθεια, πετυχαίνοντας το 1-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση… Ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ, πήρε και το… μπιζάρισμα της κερκίδας και είδε τον Γιόχανσον να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, στην αμέσως επόμενη φάση, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Αφού δεν βρήκε εκεί το γκολ, η ομάδα του Γιώργου Δώνη, το βρήκε στο 58’, όταν ο Σένκεφελντ πήρε την κόντρα, μετά από σουτ του Χατζηγιοβάνη και πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννίκογλου, πετυχαίνοντας το 2-1! Το παιχνίδι έγινε… ροντέο στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να παίζει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του, να πιέζει ασφυκτικά για το τρίτο γκολ που θα του έδινε προβάδισμα για την πρόκριση και να το πετυχαίνει, εν τέλει…

Καθώς στο 70ο λεπτό, Ζαχίντ και Γιόχανσον συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο δεύτερος ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα, που είχε ήδη κίτρινη κάρτα αλλά δεν είδε δευτερη, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να υποδεικνύει την παράβαση και τον Μακέντα να νικάει τον Γιαννίκογλου, δύο λεπτά μετά, κάνοντας το 3-1 μέσα σε… έξαλλα πανηγύρια! Ο… σαστισμένος ΠΑΣ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, ορθώς, μετά την αποβολή του Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο 77ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ με το οποίο θα μείωνε το σκορ και παράλληλα θα έπαιρνε αυτός το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Ξύδας (75’ Λεό), Σιόντης (23’ Λιάσος), Κάστρο (43’ Νικολιάς), Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ