aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΠανιωνάρα, ψυχάρα κι ανατροπή ελπίδας κόντρα στον ΠΑΟΚ

Πανιωνάρα, ψυχάρα κι ανατροπή ελπίδας κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τα πάνω-κάτω έφερε ο Πανιώνιος, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 20λεπτπο έβγαλε ενέργεια, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «καθίζηση» των Θεσσαλονικιών και κέρδισε με 2-1. Ετσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στα τέλη του μηνός.

Ο Μάντζιος παρέταξε τον Κότνικ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Μακρύλλο στα «6αρο-8αρια», τους Μασούρα, Μασούρα στα άκρα και τον Κούρντι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λυρατζή, Ινγκασον, Τόσκα, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακχόφ, Ολιβέιρα στον άξονα, τους Λημνιό, Πέλκα, Ενρίκε μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Σβιντέρφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Η ανάγνωση των δύο ενδεκάδων αντικατοπτρίζει ανάγλυφα πως και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε δοκιμές, ενώ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ντεμπουτάρισαν οι Ινγκασον και Ολιβέιρα. Συνολικά οι φιλοξενούμενοι είχαν στο αρχικό τους σχήμα πέντε χειμερινές προσθήκες (Ινγκασον, Ολιβέρια, Σβιντέρφκι, Γιαννούλης, Ενρίκε) plus τον νεαρό Λυρατζή, ενώ ο Τόσκα από μπακ ήταν στα στόπερ. Τα παραπάνω δεδομένα συνεπικουρούμενα από τον βαρύ, λόγω της βροχόπτωσης, αγωνιστικό χώρο, δεν άφηναν… υποσχέσεις για ένα πολύ καλό ματς. Οπερ και εγένετο. Μέχρι την ανάπαυλα οι Θεσσαλονικείς είχαν μεν την κατοχή μπάλας (στα επίπεδα του 67%), αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Η πιο «καθαρή» τους ευκαιρία ήταν η κεφαλιά του Ινγκασον στο 26′, ενώ στο 5′ ο Ολιβέιρα έβγαλε ωραία μπαλιά στο Λημνιό, όπως δεν έκανε καλό τελείωμα, από ομολογουμένως δύσκολη θέση. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν σαφείς ανασταλτικούς προσανατολισμούς και θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Μασούρα, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Ντουρμισάι έδειχνε απομονωμένος, κάθετα έπαιξαν δύο φορές (με Μακρύλλο, Κόρμπο), ενώ η καλύτερή τους στιγμή δεν ήταν τελική, όταν στο 25′ ο Ιγκνασον έβαλε stop στον Μασούρα που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει». Αλλωστε στο πρώτο μισό δεν είχαν κάποια, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε μόλις 4.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ στο 57′, όταν ο Κότνικ υπέπεσε σε τραγικό λάθος, ο Σβιντέρφσκι το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ. Ομως με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως «κάθισαν» στο 1-0 και άρχισαν να χαλαρώνουν. Αλλο που δεν ήθελε ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά το 70′ όχι μόνο βγήκε από το «καβούκι» του, αλλά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η είσοδος του Σπιριντόνοβιτς τον έκανε πιο επιθετικό και στο 74′ έφτασε στη ισοφάριση, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τσιλούλη και κοντινό πλασέ του Ντουρμισάι, στην πρώτη «κυανέρυθρη» τελική στον αγώνα.

Αυτόματα ο παράγοντας ψυχολογία έγειρε υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι απείλησαν με το σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 85′ όπου ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και τελικά έφτασαν την ανατροπή στο 90′. Σε μία φάση όπου μοιραίος στάθηκε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε «τσαφ» σε έξοδο και ο Σταυρόπουλος έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ