aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης!

Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης!

Κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε στην ομάδα της Ξάνθης! Μετά τον σχετικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη (2/7) στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ένα από τα δείγματα βγήκε θετικό. Όπως προβλέπεται, ειδοποιήθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, η ομάδα θα μπει σε απομόνωση για 48 ώρες (εφόσον πρόκειται για ποδοσφαιριστή) και ο προσβελημένος από τον ιό σε καραντίνα.

Κατόπιν τούτου (και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα νέα τεστ που θα γίνουν στα μέλη της ομάδας) βρίσκεται «στον αέρα» το παιχνίδι των Θρακιωτών με τη Λαμία για τα πλέι-άουτ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (19:30) και πλέον η τύχη του θα αποφασιστεί από τη Super League.

Συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα προβλέπει εξάλλου το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Μετά τη γνωστοποίηση ότι δείγμα μέλους του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ξάνθης βρέθηκε θετικό, ισχύουν (ανάλογα με το αν είναι παίκτη ή όχι) τα εξής:

Σε περίπτωση που πρόκειται για ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, τίθεται σε καραντίνα και η επιστροφή του στη δραστηριότητα γίνεται εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

α) έχουν περάσει επτά μέρες από την επιβεβαίωση του κρούσματος

β) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση μεταξύ τους και

γ) δεν έχει εμφανίσει σε αυτό το διάστημα κανένα σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ποδοσφαιριστή με συμπτώματα, μπαίνει επίσης σε καραντίνα και επιστρέφει εφόσον πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

α) είναι απύρετος για τρεις μέρες

β) δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικά ή αίσθημα κόπωσης

γ) έχει δυο αρνητικά δείγματα με τουλάχιστον 24 ώρες απόσταση και

δ) έχει υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο από καρδιολόγο.

Εφόσον το κρούσμα αφορά παίκτη, η υπόλοιπη ομάδα (όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του) μπαίνει σε άμεση καραντίνα 48 ωρών σε προκαθορισμένο χώρο (π.χ. ξενοδοχείο). Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους.

Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν θα τίθεται σε καραντίνα η αντίπαλη ομάδα (στην προκειμένη ο Πανιώνιος), αλλά θα πρέπει να υπάρχει ενεργητική επιτήρηση των ποδοσφαιριστών της με καθημερινή θερμομέτρηση.

Η καραντίνα της ομάδας στην οποία εντοπίστηκε το κρούσμα λήγει ανάλογα με τη δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακού ελέγχου, είτε σε 48 ώρες (με δυο τεστ), είτε σε πέντε μέρες (με ένα τεστ), είτε σε επτά μέρες (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μοριακού ελέγχου).

Τέλος, αν το κρούσμα αφορά σε μέλος τεχνικού, προπονητικού ή διοικητικού επιτελείου που έχει βρεθεί θετικός ή έχει συμπτώματα, τίθεται σε καραντίνα στην οικεία του και όλοι οι υπόλοιποι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης με καθημερινή θερμομέτρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ