aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κόντρα στον κακό της δαίμονα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απέδειξε στα δύο παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ ποια ομάδα εκ των δύο είναι καλύτερη στη διαδικασία των πλέι οφ. Ωστόσο, οι δύο νίκες επί του πρωτοπόρου του μίνι πρωταθλήματος δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν καταφέρει η Ενωση να κερδίσει, για πρώτη φορά φέτος, τον κακό δαίμονά της, τον Πανιώνιο.

Μία νίκη που υπό προϋποθέσεις (να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό) μπορεί να φέρει την κορυφή και το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση υπέστη ήττα από τον σημερινό αντίπαλο, που της στοιχίζει έως τώρα, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι δεν νίκησε τους «κυανέρυθρους» ούτε και στα δύο ματς πρωταθλήματος (0-0 στο ΟΑΚΑ και 1-1 στην έδρα του Πανιωνίου).

Επιπλέον, δεν έχει κατορθώσει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το σπίτι των Νεοσμυρνιωτών στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις (δύο ήττες και δύο ισοπαλίες). Η τελευταία νίκη χρονολογείται στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο και να πανηγυρίζουν στο 90’ με γκολ του Μανωλά (0-1).

Το πλάνο του Χιμένεθ

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Μανόλο Χιμένεθ θα εμπιστευτεί για ακόμα ένα ματς το 4-3-3 και αναμένεται να επαναφέρει στα μετόπισθεν τον Βράνιες (εξέτισε την ποινή του), πιθανότατα στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι (ο Ουκρανός και ο Ντίντακ είναι οι μοναδικοί που έχουν χρησιμοποιηθεί και στα πέντε παιχνίδια). Θέση όμως στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ξανά οι Μπακασέτας (στο πλευρό των Αραούχο, Χριστοδουλόπουλου) και ο Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας, που έχει ίσες πιθανότητες με τον Ροντρίγκο Γκάλο.

Οι δύο Ελληνες παίκτες έδειξαν την περασμένη αγωνιστική ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και δεν αποκλείεται να ποντάρει πάνω τους ο Ισπανός προπονητής. Υποψηφιότητα ενδεκάδας έχει θέσει και ο Αλμέιδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ