aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, με Ζαχίντ και Βαγιαννίδη

«Κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, με Ζαχίντ και Βαγιαννίδη

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε αρκετά εύκολα όπως… μαρτυράει και το τελικό 3-1 του Παναιτωλικού στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 24η αγωνιστική της Super League 1.

Σημείο αναφοράς για το «τριφύλλι» ήταν σήμερα ο Βαγιαννίδης, με τον 18χρονο άσο να κάνει… ονειρικό ντεμπούτο, ανοίγοντας το σκορ στο 23’, δίνοντας την ασίστ στον Ζαχίντ για το 2-0 στο 40ο λεπτό κι έχοντας πολύ καλή παρουσία ως το 60’ που αντικαταστάθηκε!
Ο Μακέντα ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης, στο 49ο λεπτό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάουντα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε τη δυνατότητα στον τέταρτο Παναθηναϊκό να αυξήσει τη διαφορά του από τον πέμπτο Άρη στους επτά βαθμούς, με ένα ματς περισσότερο αλλά και να «κλειδώσει» την παρουσία του στα πλέι οφ…

Στα… δυσάρεστα για τον Γιώργο Δώνη συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Κολοβέτσιου στον έσω πλάγιο, ενώ ο Χρήστος Δώνης συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα χάσει τα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου, κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου, που προσπάθησε κάπως στην επανάληψη αλλά… μέχρι εκεί, διατηρήθηκε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και το +4 από τον ουραγό Πανιώνιο.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ξεκίνησε με αρκετά λάθη εκατέρωθεν καθώς και πολλές διακοπές λόγω φάουλ και τραυματισμών ενώ ένας τέτοιος ανάγκασε τον Κολοβέτσιο να αποχωρήσει μόλις στο 6’, με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο…

Παράλληλα, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που πίεσε ψηλά και δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη του αντιπάλου του, με τους παίκτες του να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους αλλά χωρίς κάτι το παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα ήταν εκείνος που είχε την πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, όταν από ωραίο συνδυασμό των Χατζηγιοβάνη, Δώνη και Ζαχίντ ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή, στο 13’, με τον Φερνάντεθ ωστόσο να αποκρούει!

Από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία και με μπροστάρη στον «ρούκι» Βαγιαννίδη έφτασαν πρώτοι στο γκολ. Όταν στο 23ο λεπτό, από την επιμονή του 18χρονου άσου που κυνήγησε τη φάση και τσίμπησε την μπάλα από τον Σίεστεντ, πέτυχε και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και έκανε το 1-0!

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες καλές φασεις για να σκοράρει, όπως την κεφαλιά του Δώνη που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 33’ ή το σουτ του Χατζηθεοδωριδη τέσσερα λεπτά μετά, το οποίο έβγαλε ο Φερνάντεθ και γενικώς ήλεγχε απόλυτα το ματς, παρά την προβληματική συνεργασία των Νούνες-Πούγγουρα.

Κόντρα στη ροή, τα «καναρίνια» απείλησαν με την ισοφάριση στο 38’, με τον Διούδη να νικάει όμως τον Μουνιέ στο τετ α τετ και, αφού δεν έγινε το 1-1, στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το 2-0…

Με τον… κεφάτο Βαγιαννίδη να πασάρει στον Ζαχίντ από δεξιά και μέσα στην περιοχή, εκείνον να «αδειάζει» τον Μαλη και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία, να νικάει τον Φερνάντεθ!

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον Μαλή να ανατρέπει τον Χατζηγιοβάνη στο 48’ και τον Μακέντα να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών στο επόμενο λεπτό, δίνοντας ουσιαστικά… πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση!

Ο Παναιτωλικός… αναθάρρησε κάπως στην συνέχεια, προσπαθώντας να φτάσει κι αυτός σε ένα γκολ, με το σουτ του Κέβιν και την κεφαλιά του Μαλή μέσα σε ένα τρίλεπτο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Κι αφού δεν συνέβη αυτό όταν είχε το μομέντουμ, δεν συνέβη… ποτέ, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί με ευκολία την κατοχή της μπάλας, κατεβάζοντας παράλληλα ταχύτητα όσο περνούσε ο χρόνος.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν μια δύο καλές στιγμές και από πλευράς του, όπως του Αγιούμπ στο 70’, ενώ ο Μακέντα σκόραρε τελικά, στο 82ο λεπτό αλλά το δεύτερο τέρμα του Ιταλού ορθώς ακυρώθηκε, αφού ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης…

Τελικά, γκολ που μπήκε και… μέτρησε ήταν αυτό του Ντάουντα, ο οποίος με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Παναιτωλικό και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος (6’ Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης (80’ Νάγκι), Βαγιαννίδης (61’ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Φερνάντεθ, Τσιγγάρας, Μαλής, Σιέστεντ, Κέβιν, Ταχάρ, Ντάλσιο, Ρόσα (72’ Φυτόπουλος), Άλβαρες (59’ Μιμίτο), Μουνιέ (58’ Ντουάρτε), Νταουντά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ