aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚιτρινόμαυρη… Αραουχομανία (επίσημο)

Κιτρινόμαυρη… Αραουχομανία (επίσημο)

Πραγματικότητα έγινε το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ να δουν ξανά με τα κιτρινόμαυρα τον Σέρχιο Αραούχο. Μπορεί το θέμα του να μετατράπηκε σε θρίλερ, ωστόσο η τεράστια επιθυμία του Αργεντινού προς τη Λας Πάλμας, σε συνδυασμό με τις ενέργειες του Δημήτρη Μελισσανίδη, συνετέλεσαν ώστε να σφραγιστεί η επιστροφή του και ανακοινώθηκε επίσημα τόσο από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, όσο και από την Λας Πάλμας.  Η αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του ισπανικού συλλόγου δημιούργησε εμπλοκή στις συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» τελικά έκαναν δικό τους τον παίκτη, ακόμα και ως δανεικό χωρίς δικαίωμα αγοράς.

Έτσι, o Αραούχο θα αγωνιστεί ξανά στην ΑΕΚ, η οποία θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον αγοράσει στο τέλος της σεζόν. Φυσιολογικά, το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ώρα άφιξής του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο για λίγες ώρες… μετονομάστηκε σε «Ελ Τσίνο». Αρκετοί φίλοι των κιτρινόμαυρων πήγαν στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας, για να υποδεχτούν τον ποδοσφαιριστή, τον οποίον τόσο ήθελαν να επιστρέψει στην ομάδα τους.

Όσο για τις λεπτομέρειες της μετεγγραφής, η ομάδα των Καναρίων Νήσων θα λάβει 800.000 ευρώ από την Ένωση για την παραχώρηση του Αραούχο για ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος θα λάβει 700.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, ένα deal με τους ίδιους όρους, όπως τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Λατινοαμερικανός αγωνίστηκε στην ΑΕΚ το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Στη πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 15 ματς και σημείωσε πέντε γκολ, ενώ πέτυχε και τέσσερα στο κύπελλο σε έξι συμμετοχές. Συνολικά, 21 εμφανίσεις και εννιά γκολ. Η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο αποτέλεσε διακαή πόθο διοίκησης, προπονητικού επιτελείου και οπαδών. Ο 25χρονος γύρισε σε μια ομάδα που αγαπήθηκε και αναμένεται να προσφέρει λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Από εκεί και πέρα, καμία περίπτωση δεν υπάρχει να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έριξε γέφυρες προς την πλευρά της Ένωσης (για δεύτερη φορά μετά το καλοκαίρι του 2014) και δήλωσε διαθέσιμος να αποκτηθεί ως ελεύθερος. Η σκιά που υπήρχε ωστόσο στη σχέση του με την ομάδα από το 2013 (όταν αρνήθηκε τη μακροχρόνια πρόταση της ΑΕΚ να την ακολουθήσει στην επιστροφή από τις χαμηλότερες κατηγορίες και έφυγε για τη Σάλτσμπουργκ) αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ βαριά για να τεθεί θέμα επιστροφής του. Και αυτό διότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξέκοψε κάθε πιθανή συζήτηση.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο δήλωσε: 

Για την υποδοχή και την επιστροφή του: «Η  αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ήταν μία μοναδική στιγμή. Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Ισως να το ξαναζήσω όταν… ξαναεπιστρέψω του χρόνου! Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον πρόεδρο της ομάδας μας για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε έτσι ώστε να επιστρέψω»!

Για τη φανέλα με το 11: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γιακουμάκη, γιατί προσφέρθηκε να μου παραχωρήσει το 11 και ξέρω ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω άνετα με τον αριθμό 11 στην πλάτη, δεν θα ήταν το ίδιο με κάποιον άλλο αριθμό».

Ευτυχισμένος; «Είμαι πολύ χαρούμενος! Δεν περίμενα τους προηγούμενους έξι μήνες που ήμουν εδώ ότι ο κόσμος θα με αγαπήσει τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και όταν επέστρεψα στη Λας Πάλμας σε κάθε φωτογραφία ή ό,τι άλλο ανέβαζα έβλεπα και ένιωθα την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ»!

Ετοιμος να βοηθήσει; «Έχω κάνει ήδη μία προετοιμασία με την Λας Πάλμας και είχα κάποια θέματα που όμως έχω ξεπεράσει. Ελπίζω ο γυμναστής εδώ, ο Σέμπα, να μη με βάλει να τρέξω τόσο πολύ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει όλους της τους στόχους, τόσο στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, όσο και στην Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ