aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚινδυνεύει με «βαριά» καμπάνα ο Ολυμπιακός

Κινδυνεύει με «βαριά» καμπάνα ο Ολυμπιακός

Οι καταθέσεις των παικτών του Πλατανιά στην Αστυνομία φέρνουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση των επεισοδίων που φέρονται να εξελίχθηκαν στον «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η Απριλίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα των Χανίων.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM, γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό παικτών και καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας προς τους παίκτες του Πλατανιά, όπως κατέθεσαν οι Κοκκαλάς και Γιορέντε, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τις δηλώσεις Καρυπίδη και την καταγγελία Αποστολόπουλου.

Ο Κοκκαλάς κάνει λόγο για «υποδοχή τραμπούκων» με ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς κατά την άφιξη του πούλμαν στο γήπεδο και περιστατικά βίας στο ημίχρονο. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπήρξε βία στα αποδυτήρια, με τον ίδιο να δέχεται γροθιές στα πλευρά και ολόκληρη την ομάδα να επιστρέφει τρομοκρατημένη στο γήπεδο μετά το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι, ότι παραδέχθηκε, πως οι ποδοσφαιριστών του Πλατανιά μεταξύ τους έλεγαν, ότι «αν δεν χάσουμε απόψε, δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!

Ο Γιορέντε από τη μεριά του ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για όσα έγιναν στα αποδυτήρια. Ανέφερε, ότι κατά την είσοδό του σε αυτά τον άρπαξε από τον λαιμό ένας μεγαλόσωμος άνδρας με διακριτικά του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για ένα μέλος του staff της αποστολής που το είχαν ρίξει στο έδαφος, με τον ίδιο τον Γιορέντε να τον βοηθάει να σηκωθεί. Συμπλήρωσε, δε, ότι όλοι ήταν σοκαρισμένοι.

Τα στοιχεία αυτά λογικά θα συμπεριληφθούν στην έρευνα που υποχρεούται να διεξάγει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ενώ ενισχύουν τον κίνδυνο τιμωρίας του Ολυμπιακού βάσει του άρθρου 29 (που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και φτάνει ακόμα και μέχρι τον υποβιβασμό).

Τι προβλέπει το εν λόγω άρθρο: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών (…) Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ