aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κέρδισε ηρεμία και χρόνο

Το ματς στο Τορίνο αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύει πως η ομάδα του Πειραιά έχει τις δυνατότητες ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στη συνέχεια της σεζόν. Κανείς δεν υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πανηγυρίσει επειδή ηττήθηκε με 2-0 από τη Γιουβέντους. Ωστόσο, υπάρχουν και οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες διεξήχθη το ματς στην Ιταλία κι αυτές ήταν δυσμενείς για τους πρωταθλητές Ελλάδος. 

Οι Πειραιώτες πήγαν «λαβωμένοι» στο Τορίνο και γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτές οι «πληγές» μπορεί να γίνονταν ακόμα μεγαλύτερες αν η εικόνα τους δεν εμφάνιζε σημαντική βελτίωση. Το ήξερε καλά και ο Λεμονής, με τον 57χρονο τεχνικό να ποντάρει στην (ποδοσφαιρική) λογική και να μη χάνει. Μπορεί απ’ τη μία πλευρά ο Ολυμπιακός να έχασε στο Τορίνο αλλά ήττα με ήττα έχει διαφορά. Αυτό που χρειαζόταν ο Λεμονής στην τέταρτη θητεία του στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν να κερδίσει ηρεμία και χρόνο και αν μη τι άλλο το πέτυχε.

Ήθελε επίσης να δημιουργήσει την εικόνα πως η παρουσία του στον πάγκο των ερυθρόλευκων θα φέρει αλλαγές τόσο στο αγωνιστικό προφίλ όσο και στην ψυχολογική κατάσταση του Ολυμπιακού. Αλλαγές που θα ήταν ευδιάκριτες από το πρώτο κιόλας ματς και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως ο Λεμονής προχώρησε σε κινήσεις που βασίζονταν στη λογική.

Αυτό ακριβώς χρειαζόταν αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και είναι επιτυχία του Έλληνα τεχνικού που οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από την Ιταλία και μπορούν να σκεφτούν το ματς με τον Ατρόμητο. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό θα ήταν αν σκέφτονταν το ματς που πέρασε. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν πολλή δουλειά, έχουν αγωνιστικά ζητήματα στα οποία πρέπει να βρει λύσεις ο Λεμονής και είναι θέματα που έχουν να κάνουν και με τη δημιουργία ενός νέου βασικού κορμού.

Είναι προφανές πως ο Λεμονής να θέλει να «οικοδομήσει» μια ομάδα που θα έχει συνοχή και ταυτότητα, στοιχεία που έλειψαν από τον Ολυμπιακό την περίοδο του Μπέσνικ Χάσι. Πόσο εύκολο είναι ν’ αλλάξει πολλά πράγματα ο νέος προπονητής των Πειραιωτών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι εύκολο, το αντίθετο μάλιστα, πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή και αυτό το ήξερε πολύ καλά ο Λεμονής όταν αναλάμβανε τα ηνία των πρωταθλητών Ελλάδος. Ούτε είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος την αγωνιστική μεταμόρφωση των ερυθρόλευκων από τη μία Κυριακή στην άλλη.

Αυτά δεν γίνονται μέσα σε λίγες μέρες και ο Λεμονής καλείται να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό και τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Αυτό που προέχει για την ομάδα του Πειραιά είναι να επιστρέψει στις νίκες και το ματς με τον Ατρόμητο δεν θα είναι εύκολο για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός όμως γνωρίζει πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και γι’ αυτόν τον λόγο οι ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για ένα νέο ξεκίνημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ