aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καθάρισε… νωρίς και πέρασε στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ!

Έκανε την… δουλειά και στο Ολυμπιακό στάδιο ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, «ντούμπλαρε» τις νίκες απέναντί του και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι κάτοχοι του τροπαίου πέτυχαν το γκολ που έβαλε… ταφόπλακα στα όποια όνειρα του αντιπάλου τους μόλις στο 11’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Πέλκα και γυριστό σουτ του Σφιντέρσκι, έχασαν μερικές ακόμα ευκαιρίες για να σκοράρουν και, κάνοντας σωστή διαχείριση του ματς, πέρασαν ένα μάλλον… εύκολο βράδυ στην Αθήνα!

Άλλωστε, το «τριφύλλι» έψαχνε ένα… θαύμα μετά το 2-0 του πρώτου ματς και με δεδομένη την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, παρουσιάστηκε όμως χειρότερο του αναμενόμενου. Με ασυνήθιστα κακή αμυντική εικόνα αλλά και εμφανή δυσκολία στην ανάπτυξη-δημιουργία, έμειναν απλά να αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν δύο λεπτά πριν το 0-1, ο Χατζηθεοδωρίδης είχε κάνει το 1-0…

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και η παρουσία του Αγιούμπ για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό, ωστόσο δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα στο ντεμπούτο του αφού δεν τον «πήγε» και το ματς.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε… υποψιασμένος στο γήπεδο και αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο του από νωρίς: να βάλει δηλαδή ένα γκολ που θα ανάγκαζε τον αντίπαλό του να ανέβει… βουνό, για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση σε συνδυασμό και με το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού.

Όπως κι έγινε, αφού με τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ σε πολύ κατάσταση, κατάφερε να απειλήσει ουκ ολίγες φορές. Κι αν η «προειδοποίηση» από τον δεύτερο μόλις στο 2’ δεν λήφθηκε σοβαρά, στο 11ο λεπτό ο πρώτος φρόντισε να… παγώσει το ΟΑΚΑ, κάνοντας μια πολύ ωραία ενέργεια και δίνοντας με την… ευγενική χορηγία Πούγγουρα και Σενκεφελντ την ευκαιρία στον Σφιντέρσκι να τελειώσει τη φάση!

Βέβαια, ίσως το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή αν, δύο λεπτά νωρίτερα, ο Χατζηθεοδωρίδης είχε βρει στόχο, στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, μετά από πάσα του Δώνη, αλλά το σουτ πάνω στην κίνηση πέρασε άουτ…

Με τα αν δεν γίνεται… δουλειά όμως κι έτσι στη συνέχεια ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε τη δυνατότητα να φτάσει κοντά και σε άλλα τέρματα, διατηρώντας την ένταση και το πάθος… αμείωτα. Παίζοντας έξυπνα, εκμεταλλευόμενος την κακή ψυχολογία των «πράσινων» και δίνοντάς τους χώρο για να χτυπήσει σε κάποια «κόντρα» επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε να «φτιάξει» τελικές, έχοντας εκτός της κακής λειτουργίας στα μετόπισθεν και κακές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι, με τους παίκτες του μπλοκαρισμένους, ενώ είναι ενδεικτικό πως η επόμενη μεγάλη φάση του ήρθε ξανά δια ποδός… Χατζηθεοδωρίδη!

Λίγο μετά το ημίωρο, με το σουτ του στην κίνηση, μετά από κόρνερ και κεφαλιά πασα του Μακέντα, να πηγαίνει στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, ο οποίος εκτινάχθηκε ωστόσο κι έδιωξε εντυπωσιακά…

Λίγο νωρίτερα, ο Πέλκας θα μπορούσε να πετύχει το 0-2 αλλά βρήκε… Πούγγουρα αντί για στόχο, ενώ αμέσως μετά ήταν η σειρά του Μπίσεσβαρ να απωλέσει μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, επιχειρώντας ένα «μυτάκι» που πέρασε πολύ ψηλά.

Στην ανάπαυλα, ο Γιώργος Δώνης επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Αγιούμπ, αντί του αρνητικού Νάγκι, ενώ πριν συμπληρωθεί μιας ώρα αγώνα πέρασε και τον Περέα στη θέση του Χατζηγιοβάνη.

Αυτό πάντως ουδόλως πτόησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέχισε να ελέγχει το ματς και στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια εικόνα με το πρώτο 45λεπτο, αρκούμενος κυρίως στην διαχείριση του.

Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ και την ισοφάριση, με τον Περέα να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή σε γύρισμα του Γιόχανσον, ενώ ήταν οφσάιντ πάντως, στο 71ο λεπτό.

Οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν έξι λεπτά μετά, με τον Λάμπρου ωστόσο να μην μπορεί να σκοράρει από πλάγια θέση αριστερά μέσα στην περιοχή, ενώ υπήρχε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι ο Μπίσεσβαρ…

Ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές, από μια για κάθε ομάδα, χωρίς ωστόσο να έρθει γκολ για… καμία. Καθώς το μεν ωραίο πλασέ του Μακέντα στο 85’ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ ο Άκπομ δεν μπόρεσε να εκτελέσει μετά από την προσπάθεια του Λημνιού.

Έτσι, το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας, με τον κόσμο του ΠΑΟ πάντως να χειροκροτάει την ομάδα για την προσπάθειά της…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βεϊρίνια, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ