aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Καθαρή» και δίκαιη νίκη η ΑΕΚ στη Βέροια

«Καθαρή» και δίκαιη νίκη η ΑΕΚ στη Βέροια

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο για 45 λεπτά και «επαγγελματικά» στην επανάληψη, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τη Βέροια και με το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα «έπιασε» στην κορυφή τους Πανιώνιο και Πλατανιά. 

Η Ένωση πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάρις στο πολύ καλό πρώτο 45λεπτο που έκανε, διάστημα στο οποίο είχε, εκτός του γκολ που πέτυχε, δύο δοκάρια (Μάνταλος, Μπακασέτας) και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να αισθάνεται πιο άνετα στη συνέχεια. Ακόμη και στο διάστημα που πιέστηκε στο δεύτερο μέρος δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και βρήκε τον τρόπο με μία καλή αντεπίθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι λίγο πριν το φινάλε του.

Το δυσάρεστο για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ότι έχασαν τον Ούγκο Αλμέιδα πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ο Πορτογάλος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε από τον Βάργκας στο 41΄, γεγονός που αποδυνάμωσε την ομάδα του Κετσπάγια στην επανάληψη.

Η Βέροια, που δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε με 1-6 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσει, αλλά δεν ήταν ουσιαστική στην τελική προσπάθεια. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα, αλλά έδειξε αρκετά σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Το ματς στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ξεκίνησε με δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ με τους Γιόχανσον και Μάνταλο (προσπάθησε από κοντά να σκοράρει και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι). Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 19΄ από στημένη φάση. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ, που αιφνιδιάστηκε και φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε. Ο ίδιος παίκτης, λίγα λεπτά αργότερα, με «κεραυνό» έξω από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα για δεύτερη φορά.

Ακολούθησε η μεγάλη φάση για τη Βέροια με τον Παντελή Καπετάνο να πιάνει το σουτ από την περιοχή και ο Σιμόες ως «απο μηχανής θεός» απομάκρυνε ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα. Μετά το 30΄ ο ρυθμός του ματς έπεσε, ωστόσο, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και το ημίχρονο τη βρήκε να προηγείται δίκαια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν. Σε συνδυασμό με την χαλάρωση που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» η «βασίλισσα του Βορρά» απόκτησε την πρωτοβουλία, πίεσε την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Ανέστη.

Αντίθετα, όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ ήταν αυτή που έβρισκε πιο ανοιχτούς διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων κι αφού στο 75΄ ο Πλατέλλας έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται, στον 86΄ ο Βάργκας «κλείδωσε» το ματς με το σουτ στην αριστερή γωνία του Λόπεθ.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας (17/9):

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-2 (5′ Μασούντ, 15′ Ρισβάνης)

Πλατανιάς – Λεβαδειακός 3-2 (18′,26′ Μανούσος, 34′ Γ. Γιακουμάκης / 38′ Καραχάλιος, 72′ Π. Γιακουμάκης)

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ