aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καρνέζης: «Στόχος μας είναι η νίκη»

Ξεκάθαρος ο Ορέστης Καρνέζης για τον στόχο της Εθνικής ποδοσφαίρου αύριο στο παιχνίδι με την Βοσνία. Ο διεθνής τερματοφύλακας υποστήριξε ότι μπορεί να μην είναι «τελικός» αλλά είναι ένα ματς που πρέπει να νικήσουμε, όπως και όλα τα εντός έδρας.

«Περιμένουμε τον κόσμο να είναι μαζί μας. Θα είναι μεγάλη δύναμη για εμάς αν γεμίσει και μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Καραϊσκάκη και να βοηθήσει τους διεθνείς να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Με βάση τα προβλήματα τα αγωνιστικά σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι η ομάδα είναι έτοιμη για το παιχνίδι της Κυριακής;  «Νομίζω ότι γνωρίζουμε όλοι την κρισιμότητα του παιχνιδιού, είχαμε κάποιες ατυχίες με κάποιους παίκτες που τέθηκαν νοκ άουτ. Όσοι βρισκόμαστε στην αποστολή είμαστε έτοιμοι, απόλυτα συγκεντρωμένοι και έχουμε έναν στόχο τη νίκη».

Έχεις αντιμετωπίσει στην Ιταλία τους Τζέκο, Πιάνιτς ποια είναι η άποψη σου; «Είναι δυο παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με πολύ μεγάλη ποιότητα. Είναι παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Είναι σημαντικό να τους κλείσουμε, να μην κάνουν το παιχνίδι τους, έχουμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα από τους προπονητές για να τους αντιμετωπίσουμε».

Εμείς πόσο έτοιμοι είμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι; «Κάθε παιχνίδι που έρχεται το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα. Έχουμε θέσει έναν στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση, κάθε ματς έχει τις ιδιαιτερότητες του, δυσκολίες. Έτσι και αυτό. Για αυτό μαζευόμαστε από την αρχή της εβδομάδας».

Πως περιμένεις να είναι το γήπεδο; «Περιμένουμε τον κόσμο να είναι μαζί μας. Θα είναι μεγάλη δύναμη για εμάς αν γεμίσει και μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε».

Θα είμαστε ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία;  «Παίζουμε στην έδρα μας. Ο πρώτος μας στόχος είναι η νίκη. Στην προηγούμενη προκριματική φάση του Μουντιάλ όταν είχαμε χάσει με 3-1 στη Βοσνία κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, δεν είναι όμως τελικός, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια. Πρέπει όμως στην έδρα σου να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια».

Η ήττα από την Λευκορωσία στο φιλικό μήπως δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχολογία της ομάδας;  «Δε νομίζω ότι μια ήττα μπορεί να ακυρώσει τα προηγούμενα παιχνίδια. Κανείς δεν θέλει να χάνει, στα τελευταία χρόνια έχει ανέβει το επίπεδο. Όλες οι ομάδες δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσημες. Είναι καλό να το αφήσουμε στο παρελθόν, να κοιτάξουμε το τώρα. Έχουμε ξεκινήσει μια καλή διοργάνωση, τα έχουμε πάει καλά και ελπίζω να πάμε στην τελική φάση».

Πόσο επηρεάζει την αμυντική λειτουργία το ότι δεν θα παίξει ο Μανωλάς; «Γνωρίζουμε όλοι την αξία του Μανωλά. Το ταλέντο του και την αξία του, αλλά νομίζω ότι η ομάδα αμυντικά όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε προβλήματα και νομίζω ότι όποιος και αν παίξει θα τα πάει καλά».

Ήρθε και ένας καινούριος γκολκίπερ στην ομάδα, αυτό πόσο σας βοηθάει;  «Πάντα ο ανταγωνισμός βοηθάει σε μια ομάδα, είναι σημαντικό και για τον Κυριακίδη που ήρθε στην Εθνική. Δείχνει ότι κάνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς τερματοφύλακες, γενικά δεν νομίζω ότι πάσχουμε σε κάποια θέση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ