aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚαρέρα: «Η ΑΕΚ έχει σοβαρά σχέδια, η ομάδα μεγαλώνει»

Καρέρα: «Η ΑΕΚ έχει σοβαρά σχέδια, η ομάδα μεγαλώνει»

Ακόμη μια μεγάλη συνέντευξη μέσα σε μικρό διάστημα παραχώρησε στην Ιταλία ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος μίλησε στον Ατίλιο Μαλένα μέσω live στο Instagram με αφορμή τα 56α γενέθλια του Ιταλού κόουτς.

Αναφέρθηκε στα πλάνα που κάνει για την ΑΕΚ και τονίζει ότι ο σύλλογος έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον και πως μεγαλώνει η ομάδα, πατώντας στο γεγονός ότι θα έχει νέο γήπεδο σε λίγο καιρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το πως βιώνει την πανδημία στην Ελλάδα: «Είμαι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, όπου η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά υπό έλεγχο. Βρισκόμαστε, επίσης, σε καραντίνα εδώ, αλλά τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα. Όσον αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κοροναϊού στην Ιταλία, είμαι πολύ κοντά στο Μπέργκαμο, είναι η βάση μου, ζω εκεί στην Ιταλία. Γνώρισα τους ανθρώπους του Μπέργκαμο. Ανθρώπους που σηκώνουν τα μανίκια και δεν τα παρατάνε ποτέ. Θα επιστρέψουν πιο δυνατοί από πριν».

Για την ποδοσφαιρική του καριέρα: «Ξεκίνησα μικρός από την ομάδα της Προ Σέστο, όπως και πολλά παιδιά έτσι κι εγώ είχα πάθος για το ποδόσφαιρο. Εβαλα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτό, ώστε το όνειρό μου να γίνει πραγματικότητα και ευτυχώς το έκανα. Πολλούς ισχυρούς παίκτες συνάντησα και κοντράρισα, από τον Φαν Μπάστεν μέχρι τον Ρονάλντο».

Για τις εμπειρίες του στη Μπάρι και τη Νάπολι: «Στο Μπάρι χρωστάω σχεδόν τα πάντα. Μεγάλωσα ως παίκτης σε εθνικό επίπεδο. Από εκεί ξεκίνησα να παίζω μόνιμα και μετά πήγα στη Γιουβέντους. Δυστυχώς στη Νάπολι ήρθα στο τέλος της καριέρας μου. Αυτό που θυμάμαι είναι σίγουρα το πάθος των οπαδών της. Ηταν ο 12ος παίκτης στο γήπεδο».

Για την πιθανή επιστροφή στην αγωνιστική δράση: «Αναμφίβολα πρέπει να υπάρχει υγεία. Τόσο γι’ αυτούς που αγωνίζονται, όσο και για τον κόσμο που έρχεται να τους δει. Είμαι, ωστόσο, της ιδέας ότι τα προβλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν, προφανώς σεβόμενοι όλους τους απαραίτητους κανόνες και τις προφυλάξεις. Πιστεύω ότι φαβορί για το Σκουντέτο παραμένει η Γιουβέντους, επειδή έχει μια ποιοτική ομάδα. Οσο για τη SerieCνομίζω ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσει πάλι, γιατί φοβάμαι ότι δεν διασφαλίζεται ίση ασφάλεια για την υγεία».

Για την παρουσία του στη Γιουβέντους: «Έχω ανεξίτηλα στη μνήμη μου την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα όνειρο από την παιδική ηλικία αυτό, για όσους φιλοδοξούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Ακόμα και σήμερα το περιβάλλον της Γιουβέντους είναι συνηθισμένο να κερδίζει».

Για τον Αντόνιο Κόντε: «Ένα από τα δυνατά σημεία του Αντόνιο Κόντε είναι η φιλοσοφία του πως όποιος αξίζει φαίνεται στο γήπεδο. Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Μεταφέρει τις ιδέες του και το καλύτερο στους παίκτες του».

Για το ποδόσφαιρο και την προπονητική: «Σίγουρα σήμερα το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ σε φυσικό επίπεδο. Τρέχουμε πολύ περισσότερο και υπάρχει περισσότερη ένταση. Κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω προπονητής τυχαία, όταν τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα ήμουν τυχερός να κληθώ πίσω στη Γιουβέντους στα τμήματα υποδομής της. Μετά είχα την εμπειρία της Μόσχας, η οποία ξεκίνησε απλά ως προπονητής της αμυντικής διάταξης και κατόπιν βρέθηκα να είμαι πρώτος προπονητής. Είμαι ικανοποιημένος με το πώς τελείωσε η σχέση μου με την Σπαρτάκ και έχοντας κάνει τον κόσμο της να χαίρεται. Η μόνη λύπη για την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο τραυματισμό μου τη χρονιά που ο Σάκι με κάλεσε στην Εθνική ομάδα».

Για το παρόν και την ΑΕΚ: «Η ομάδα εδώ στην Αθήνα έχει σοβαρά σχέδια. Χτίζει και νέο γήπεδο. Βρισκόμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ένα βαθμό μακριά από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε κάνει εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι τη διακοπή. Η ομάδα μεγαλώνει. Σίγουρα θα αντισταθούμε. Ήμουνα κοντά στη Τζένοα, αλλά δεν προχώρησε η διαπραγμάτευση. Τώρα η θέση μου είναι στο εξωτερικό, για να μεγαλώσω και να προετοιμάσω ακόμη καλύτερα το μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ