aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΚαμία κουβέντα περί επιστροφής στη δράση

Καμία κουβέντα περί επιστροφής στη δράση

Επί της παρούσης, στην Ελλάδα δεν τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης καμία ημερομηνία «επιστροφής» στην αγωνιστική δράση, έπειτα από το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προ ημερών ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Μηνάς Λυσσάνδρου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ξεκινήσει κουβέντα για ημερομηνίες η Λίγκα, εάν δεν είχε έστω κι ένα… τυπικό «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή η Σούπερ Λιγκ είχε ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει πιστά όλα όσα αποφασίζει ο κρατικός μηχανισμός για τον ιό Covid-19. Όταν παρέλθει στις 27 Απριλίου η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων, για να υπάρχει μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το κατά πόσο προς τα τέλη Μαΐου, θα είναι εφικτό να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, με ορίζοντα να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα προς το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη.

Το καινούργιο στοιχείο σε όλα αυτά δεν έρχεται μέσα από τη Λίγκα, αλλά από τη… Νιόν. Οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας της ΟΥΕΦΑ, έχουν αρχίσει να σταχυολογούν τα εναλλακτικά πλάνα τους για συνολική επανέναρξη των πρωταθλημάτων, δημιουργώντας διάφορες εκδοχές ανά χώρα.

Η ΟΥΕΦΑ έριξε προσφάτως στο τραπέζι για την ελληνική Λίγκα (και για αντίστοιχα πρωταθλήματα) ένα σχέδιο για αγωνιστικό πρόγραμμα χωρίς… ανάσα με «ένωση» των δύο αγωνιστικών περιόδων προκειμένου να μπορέσει να ομαλοποιηθεί το διεθνές καλεντάρι και να μπουν σε μία σειρά όλες οι διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, μετά το απόλυτο… μπάχαλο που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ