aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καλπάζει ο Ατρόμητος για Ευρώπη!

Ακόμα ένα μεγάλο «διπλό» για τον Ατρόμητο, ο οποίος χάρη σε υπέροχο γκολ του Λημνιού και αντεπίθεση για σεμινάριο (που ολοκλήρωσε ο Λε Ταλέκ) πέρασε από τη Λάρισα επικρατώντας με 1-2!

Μετά τα πρώτα (αναγνωριστικά) λεπτά η Λάρισα «ανέβασε» στροφές και στο 8′ άγγιξε το γκολ. Ο Θωμάς Ναζλίδης «έπιασε» την δυνατή κεφαλιά, η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα του Ατρόμητου, αλλά ο Γκορμπούνοφ με μία εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ναζλίδης απείλησε ξανά με κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στις ευκαιρίες της Λάρισας ο Ατρόμητος «απάντησε» με τον Μαρτίν Τόνσο. Στο 19′ το σουτ του μεσοεπιθετικού των Περιστεριωτών πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό ο 27χρονος  Αργεντινός έκανε το σουτ, αλλά τον σταμάτησε ο Ξενοδόχοφ.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν σημειώθηκαν και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες. Στο 45′, όμως, ο Ατρόμητος χάρη σε ένα υπέροχο τέρμα του Δημήτρη Λημνιού πήρε το προβάδισμα. Ο Τόνσο (κινητήριος μοχλός των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος) «έσπασε» την μπάλα στον Μπρίτο, αυτός έκανε τη σέντρα και ο 18χρονος πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Περιστεριωτών.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τη Λάρισα. Αβραάμ και Μαρουκάκης πέρασαν στις θέσεις των Ντέλετιτς, Ντοντό και στο 47′ ο 26χρονος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΛ. Ο Ναζλίδης απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Φυτανίδη, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μαρουκάκη και αυτός από κοντά έφερε το ματς στα ίσα.

Το γκολ έδωσε «ψυχολογία» στη Λάρισα, που «κέρδισε» μέτρα στο γήπεδο, αλλά στο 56′ ο Ατρόμητος με μία αντεπίθεση… βγαλμένη από σεμινάριο πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων βγήκαν αριστοτεχνικά στην επίθεση, ο Μπρίτο την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Λε Ταλέκ και αυτός έκανε το 1-2 για τον Ατρόμητο!

Τα λεπτά ως το φινάλε άνηκαν στη Λάρισα, η οποία πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 63′ το σουτ του Μαρουκάκη πέρασε άουτ, στο 65′ ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε τον Ναζλίδη και στο 76′ ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απομάκρυνε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ρέντσα. Στο 78′ η ΑΕΛ είχε διπλή ευκαιρία με κεφαλιές των Ναζλίδη, Φατιόν. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τον Ατρόμητο στην περιοχή του, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καμιά από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με το τέλος του αγώνα να βρίσκει τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει δεύτερο μεγάλο «διπλό» και να… καλπάζει για Ευρώπη!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο (63′ Κάπος), Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ), Ντοντό (46′ Μαρουκάκης), Ναζλίδης

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ουμπίντες, Μπάγκα, Λημνιός (66′ Κεϊτά), Τόνσο (88′ Ζησόπουλος), Μπρίτο (78′ Κατράνης), Λε Ταλέκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ