aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Και οι εφτά ήταν υπέροχοι

Συνήθως το πρώτο στάδιο προετοιμασίας δεν είναι ασφαλές για συμπεράσματα. Βέβαια, οι προπονητές που ζουν καθημερινά τους παίκτες τόσο στο γήπεδο όσο και στο ξενοδοχείο μπορούν να διαμορφώσουν μία άποψη για αυτούς στους οποίους θα πρέπει να στηριχθούν. Στο Ζέεφελντ λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τα συμπεράσματά του. Για παράδειγμα οι Βέργος, Μανθάτης και Σάλιακας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Ο δε Νικολάου από την πλευρά του εμφάνισε κάποια σημάδια μη συγκέντρωσης ειδικά στο φιλικό με την Μποτοσάνι, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Πορτογάλο τεχνικό. Υπήρχαν όμως και παίκτες που σε πρώτη φάση φαίνεται ότι έχουν κερδίσει το ζεστό χειροκρότημα του προπονητή τους. Ας τους δούμε έναν-έναν:

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Μίλησε μαζί του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και του εξήγησε ότι θα του δώσει την ευκαιρία. Ο Σέρβος την άρπαξε από τα μαλλιά και δεν την άφησε. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να ειπωθούν πολλά, ο Βούκοβιτς έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να παραμείνει στο ρόστερ με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Κάτι που δεν είχε καταφέρει στον α’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος. Αν έρθει πρόταση όμως που δεν μπορεί να την αρνηθεί ο Ολυμπιακός, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν. Στον προπονητή πάντως ο Βούκοβιτς αρέσει προς το παρόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει κι άλλον έναν στόπερ-προσωπικότητα.

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ: Τα λόγια είναι περιττά. Ο Μαρτίνς το είχε διαπιστώσει στα βίντεο που είχε δει, το διαπίστωσε και στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία. Ο Αφρικανός είναι αυτή τη στιγμή με διαφορά ο καλύτερος στόπερ του Ολυμπιακού.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Ο Αφρικανός είχε κερδίσει τον προπονητή του σχεδόν με το «καλημέρα». Από τις πρώτες μέρες στον Ρέντη για την ακρίβεια. Ο πρώην χαφ της Αζαξιό είχε δύο πολύ καλές παρουσίες στα φιλικά, αλλά αυτό που ενδιέφερε τον Μαρτίνς ήταν να είναι το ίδιο συνεπής και στις προπονήσεις.

ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ: Μπορεί να εξελιχθεί σε… Φουστέρ, στον τίμιο στρατιώτη του Ολυμπιακού. Πρώτα απ’ όλα τον πιστεύει πολύ ο Μαρτίνς και θεωρεί ότι θα σκοράρει κατά ριπάς τη νέα σεζόν παρά τα χαμηλά νούμερά του στη Λεγκανές. Ο Ισπανός ήταν από τις παρουσίες που ξεχώρισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Μαρτίνς θέλει να χτίσει τον νέο Ολυμπιακό γύρω από τον Κώστα και του το έχει πει σε γενικές γραμμές. Η ουσία είναι ότι ο διεθνής άσος μπήκε φουριόζος στην προετοιμασία, δείχνει πιο… τσατισμένος (με την καλή έννοια) σε σχέση με τις προηγούμενες δύο σεζόν και είναι κάτι που αρέσει στον Πορτογάλο.

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Εμφανιζόταν έως και πριν από ένα μήνα έτοιμος για… άλλες πολιτείες. Τελικά –όπως αναμενόταν– ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση αγωνιστικά έχει κερδίσει τον κόουτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χαλαστεί ο Μαρτίνς αν τελικά αποχωρήσει. Το θέμα είναι ότι πήγε στην προετοιμασία ως φευγάτος και μόνο «φευγάτος» δεν έδειξε στα μάτια του προπονητή του.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Γύρισε άλλος άνθρωπος από τη Βίλεμ. Καμία σχέση με τον Τσιμίκα του 2016. Αυτή τη στιγμή ο Μαρτίνς τον έχει πιο μπροστά από τον Κούτρη, ακόμη κι αν ο Λεονάρντο ήταν απολύτως υγιής και έβγαζε κανονικά όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ