aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Και ο Πανιώνιος το βιολί του…

Ούτε ο Ηρακλής που αγωνίστηκε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο, αλλά πάλεψε με νύχια και με δόντια, κατάφερε να βάλει φρένο στον εξαιρετικό φέτος Πανιώνιο. Ο Μπεν με το έκτο του γκολ στην φετινή σεζόν χάρισε στους Νεοσμυρνιώτες το τρίποντο που τους διατηρεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο του αγώνα είχαν δημιουργήσει και… σπαταλήσει ήδη τρεις καλές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή τον Μπεν.

Στο 5′ έπιασε αφύλαχτος από κοντά κακή κεφαλιά, στο 8′ έκανε επίκινδυνο γύρισμα στην περιοχή που απομάκρυνε ο Χουάντερσον και στο 12′ νικήθηκε σε δυνατό σουτ από τον τερματοφύλακα του «γηραιού» που είπε όχι και σε κεφαλιά του Κόρμπου στην ίδια φάση.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά από τακουνάκι του Μπεν, ο Φούντας βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα του «γηραιού», ο οποίος όπως τον νίκησε εύκολα στο τετ-α-τετ.

Στο 32′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Σαραμαντάς πήγε άγαρμπα (με υψημένο πόδι) πάνω στον Σιώπη και η ενέργεια του τιμωρήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη από τον Θάνο.

Το έκτο γκολ του Μπεν στην σεζόν σημειώθηκε στο 39’΄με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ που κόντραρε στον Ζιαμπάρη (ξεγελώντας τον κορυφαίο και ανίκητο μέχρι τότε Χουάντερσον).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους φιλοξενούνους να προσπαθούν στο τέλος για το τέρμα της ισοφάρισης, με κύριους εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας τους έμπειρους Περόνε και Λεοζίνιο. Ο πρώτος είχε ένα μακρινό πλασέ άουτ στο 67′, ενώ ο δεύτερος έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Μοντέϊρο στο 78′ με τον τελευταίο να χάνει την ευκαιρία από κοντά.

Η μεγάλη φάση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα. Ο Χουάντερσον εκτέλεσε φάουλ, ο Περόνε έκανε την κεφαλιά και ο Πασσάς εξ’ επαφής (με τον Γιαννιώτη εκτός θέσης), έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ. Ο «γηραιός» έμεινε με τις εντυπώσεις και θα ψάξει αλλού για βαθμούς στην μάχη που δίνει για παραμονή.

ΣΚΟΡΕΡ: 39′ Μπεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 90′ Ρισβάνης, 90+3′ Σιώπης, 90+5′ Βλάχος, 90+6′ Μπεν.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 32′ Σαραμαντάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Β.Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Φούντας (77′ Μαχμούτοβιτς), Σαββίδης (84′ Καθάριος), Μπεν.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντας, Στάμου (27′ λ.τρ. Ζιαμπάρης), Ιντζόγλου, Λεάντρο, Δώνης (83′ Πασσάς), Τζανετόπουλος, Γροντής (46′ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ