aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ισοπαλία με… χαμένες ΑΕΛ και Λαμία!

Ισόπαλες χωρίς σκορ έμειναν Λαμία και ΑΕΛ, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία των σημερινών αγώνων στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 1, με το εν λόγω αποτέλεσμα να αφήνει αμφότερες… παραπονούμενες.

Οι Φθιωτοί είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, με τους Βάντερσον στο 18’ και Καραμάνο στο 53’ να πρωταγωνιστούν στις σημαντικότερες, αλλά δεν βρήκαν γκολ κι έφτασαν έτσι τις… δέκα ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα!

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους «βυσσινί», οι οποίοι θα μπορούσαν να πάρουν το «τρίποντο» κυρίως στις φάσεις με τον Παπάζογλου στο 63ο λεπτό, αλλά και δέκα λεπτά μετά, όταν κέρδισαν αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου από τον Μπεχαράνο, αλλά τελικά με τη χρήση VAR αυτό έγινε ορθώς φάουλ έξω από την περιοχή έστω και… οριακά.

Το 0-0 ανεβάζει μεν τη Λαμία στους 25 βαθμούς και πάει την ΑΕΛ στους 26 πόντους, αλλά οι δύο ομάδες έχουν απόσταση τριών και δύο βαθμών αντίστοιχα από την επιθυμητή έκτη θέση, με παιχνίδι παραπάνω, τρεις «στροφές» πριν το τέλος της κανονικής περιόδου…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση και ο ρυθμός ήταν καλός, τηρουμένων των αναλογιών. Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΛ, η οποία από την πλευρά της είχε τον Βινίσιους για «κινητήριο μοχλό» και έψαξε την αντεπίθεση για να σκοράρει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 6’ για τους «βυσσινί», με τον Ουάρντα να κάνει ένα κακό τελείωμα, που πέρασε ψηλά άουτ κι ενώ είχε υποδειχθεί λανθασμένα οφσάιντ, ωστόσο αν σκόραρε κι εξεταζόταν η φάση από το VAR πιθανότατα θα μετρούσε! Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 18ο λεπτό, όταν από ωραία συνεργασία των παικτών τους ο Βάντερσον σούταρε με το εξωτερικό από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κρίστινσον και… τέλος.

Από το 25’ και μετά, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, τα λάθη και τα φάουλ πολλαπλασιάστηκαν, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και μόνο δύο σουτ του Ουάρντα, που όμως αμφότερα δεν ήταν ικανά να προβληματίσουν τον Θεοδωρόπουλο, καταγράφηκαν ως αξιόλογες φάσεις… Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την στατιστική να καταγράφει 2-5 σουτ και 0-3 τελικές στο τέρμα, με τα κόρνερ να είναι 1-1 και την κατοχή μπάλας 52%-48%.

Στην επανάληψη, ήταν η Λαμία εκείνη που ξεκίνησε πιο δυνατά και είναι χαρακτηριστικό πως, μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, πρόλαβε να φτιάξει περισσότερες φάσεις για γκολ απ’ όσες είχε σε… ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο! Ωστόσο, ο Κρίστινσον κράτησε το μηδέν νικώντας τον Καραμάνο στο 53’, ενώ τόσο η σέντρα-σουτ του Σκόνδρα τρία λεπτά μετά όσο και η εξ επαφής γυριστή κεφαλιά του Μπιανκόνι στο 60ο λεπτό πέρασαν ελάχιστα άουτ…

Όταν η ΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ για πρώτη φορά, θα μπορούσε να κάνει και το 0-1. Ωστόσο, το εν κινήσει πλασέ του Παπάζογλου από τη σέντρα του Ουάρντα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Θεοδωρόπουλου. Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, ακολούθησε μια «κοιλιά», με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, για να φτάσουμε στην φάση του 73’, όπου ο Μπέρτος ανατράπηκε από τον Μπεχαράνο, ο διαιτητής Παπάδοπουλος υπέδειξε πέναλτι αρχικά, αλλά κατόπιν εξέτασης της φάσης με τον VAR έδωσε -σωστά- φάουλ έξω από την περιοχή…

Ακόμα κι έτσι, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν νικητές, αν ο Θεοδωρόπουλος δεν απέκρουε προ του Νούνιτς -που είχε μπει… δευτερόλεπτα πριν- το γύρισμα του Παπάζογλου από αριστερά, στο 81ο λεπτό, ενώ η… τελευταία κουβέντα άνηκε στην ομάδα της Φθιώτιδας, με το σουτ του -επίσης ερχόμενου από τον πάγκο- Νιάσε να περνάει άουτ, πέντε λεπτά μετά και το 0-0 να διατηρείται.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα (81’ Βασιλόγιαννης), Τιρόνε (79‘ Νιασέ), Καραμάνος, Μπιανκόνι (66’ Ρόμανιτς).

ΑΕΛ (4-4-2): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μούζεκ, Κάτσε, Γκαζάλ, Σεσέροβιτς (81’ Νούνιτς), Βινίσιους (62’ Τόρζε), Ουάρντα, Παπάζογλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ