aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Ιδανικός για τον Ολυμπιακό ο Τράουκο»

«Ιδανικός για τον Ολυμπιακό ο Τράουκο»

Την άποψη ότι ο Μιγκέλ Τράουκο είναι ένας παίκτης ιδανικός για το προφίλ του Ολυμπιακού αλλά και την αγωνιστική ταυτότητα που έχει η ομάδα με τον Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε στη Nova o Χουάν Λοπεσίνο.

Ο δημοσιογράφος της AS με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής έκανε την σκιαγράφηση του παίκτη…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιγκέλ Τράουκο στη Nova

Ο Μιγκέλ Τράουκο είναι στόχος του Ολυμπιακού. Θεωρείς πως η προοπτική της Ελλάδας είναι πρόκληση για εκείνον;

“Μετά τη συχνή αγωνιστική παρουσία του στη Ligue 1, η προοπτική του Ολυμπιακού μοιάζει τέλεια για εκείνον. Έχει προσαρμοστεί χωρίς πρόβλημα στον ευρωπαϊκό αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σημαντικός σύλλογος που επιβάλλει τον ρυθμό του και μπορεί να νιώσει πολύ άνετα σε αυτό το ρόλο. Η μεγαλύτερη πρόκληση και φυσικά ένα όνειρο για εκείνον είναι να αγωνιστεί στο Champions League”.

O Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται από το επιθετικό του παιχνίδι. Μπορεί ο Τράουκο να ανταπεξέλθει σε έναν τέτοιο ρόλο;

“Στο παιχνίδι του επικρατεί η επιθετικότητα, νιώθει άνετα όταν βρίσκεται με την μπάλα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Έχει την ικανότητα να σημαδεύει με σέντρες την αντίπαλη περιοχή με καλή συχνότητα. Αν ο Πέδρο Μαρτίνς του δώσει ελευθερία στην επίθεση, μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο”.

Μπορεί ν’ αγωνιστεί και στη μεσαία γραμμή;

“Σε μια άμυνα με πέντε παίκτες μπορεί να νιώσει μεγαλύτερη άνεση να επιτεθεί. Αλλά δε νομίζω πως σαν κλασικός αριστερός μέσος, μπορεί να ξεχωρίσει”.

Πως θα τον περιέγραφες σαν ποδοσφαιριστή;

“Είναι ένας αριστερός οπισθοφύλακας με επιθετικές αρετές, ιδανικός για έναν σπουδαίο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Στην άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα παλιότερα, όμως η θητεία του στη Γαλλία, τον βοήθησε να βελτιωθεί”.

Στον Ολυμπιακό ενδέχεται να συναντήσει υψηλό ανταγωνισμό. Είναι ήρεμος όταν μένει στον πάγκο;

“Χωρίς αμφιβολία ο Τράουκο είναι ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζει να περιμένει τις ευκαιρίες του στον πάγκο. Στη Φλαμένγκο πέρασε αρκετούς μήνες στον πάγκο, αλλά ήταν πάντα έτοιμος να παίξει σε υψηλό ρυθμό. Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα στη Βραζιλία, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα”.

Ο Ολυμπιακός έχει πάντα ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Τράουκο έχει την ψυχολογία του πρωταθλητή;

“Στο Περού απέδειξε πως τη διαθέτει. Με μικρότερη ομάδα, κατάφερε να βρει θέση στην εθνική ομάδα του Περού και να παίξει στο παγκόσμιο κύπελλο και να παίξει στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Στο υψηλό επίπεδο αποδίδει καλύτερα!”.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του;

“Είναι ένας ντροπαλός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Μέσα στα χρόνια δυνάμωσε πολύ σαν προσωπικότητα Είναι ήρεμος και δουλευταράς”.

Είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν για εκείνον οι φίλοι του Ολυμπιακού;

“Είναι ένας αξιόπιστος παίκτης. Ήταν ένας εκ των κορυφαίων έντεκα του Κόπα Αμέρικα 2019. Είναι δεδομένο πως θα αποδώσει σε υψηλό επίπεδο!”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ