aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ηχηρές αποχωρήσεις στην ΑΕΚ

Ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες πως μετά τη λύση που βρέθηκε στο θέμα του νέου προπονητή της ΑΕΚ, με τη συμφωνία και την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα και μετά τον προσδιορισμό των στόχων της Ένωσης εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, μπαίνει δυνατά και το θέμα των πωλήσεων.

Στην πρώτη γραμμή φυσικά οι… γνωστοί. Βασίλης Μπάρκας, Μάρκο Λιβάγια και Κώστας Γαλανόπουλος. Πιο έντονο το ενδιαφέρον και πιο πιθανή η έλευση μιας πρότασης που θα οδηγήσει τελικά σε πώληση, προφανώς και συγκεντρώνει ο διεθνής τερματοφύλακας.

Για τον Κροάτη, η αλήθεια είναι πως ο Ίλια Ίβιτς και ο μηχανισμός του έχει… ξαμολυθεί στην αγορά προκειμένου να βρεθεί αγοραστής, μέχρι στιγμής όμως τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά. Για τον Έλληνα μέσο τώρα, λόγω ακριβώς και της λειψανδρίας που υπάρχει στους χαφ, η προοπτική μιας πώλησης τώρα δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες και για αγωνιστικούς λόγους.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εκτιμάται πως ο Γαλανό στο υπόλοιπο της σεζόν θα… πάρει τη φανέλα σπίτι του και θα έχει έτσι την ευκαιρία να αυξήσει και τον χρόνο συμμετοχής του αλλά και τα μάτια που τον παρακολουθούν από το εξωτερικό. Αυτό άλλωστε είναι και το πλάνο, η προτίμηση και του μάνατζέρ του.

Να σημειωθεί πάντως πως παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, στην ΑΕΚ δεν έχουν καμία απολύτως ένδειξη για έντονη μεταγραφική δραστηριότητα τον Ιανουάριο ως προς τον διεθνή μέσο. Το παράδοξο πάντως στη σχετική φημολογία περί πωλήσεων συνίσταται στις πληροφορίες ότι αυτές κρίνονται επιβεβλημένες προκειμένου να καλυφθούν οι “τρύπες” στον ισολογισμό που δημιουργήθηκαν από τον καλοκαιρινό μεταγραφικό αποκλεισμό.

Κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης από πέρυσι κιόλας είχε δηλώσει αναφορικά με την περυσινή επικερδέστατη πορεία της Ένωσης στην Ευρώπη, τα έσοδα της οποίας θα προσφέρονταν για το γηπέδο, αλλά και για βοηθηθεί ο σύλλογος να γίνει αυτόνομος οικονομικά. Και υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι η συνολική δαπάνη της ΠΑΕ – σε επίπεδο καταβολής τουλάχιστον χρημάτων για αγορές ποδοσφαιριστών δεν ξεπέρασε το 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό δηλαδή αμελητέο για να δημιουργεί τρύπες στον ισολογισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ