aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η υπεροχή και η ενδεκάδα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Δικέφαλο να υπερέχει έναντι των Αρκάδων στην έδρα του. Οι μονομάχοι έχουν συναντηθεί σε 14 ματς, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν οκτώ νίκες, τον Αστέρα να έχει φύγει με το διπλό δύο φορές, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Η τελευταία νίκη της Τρίπολης στην έδρα του ΠΑΟΚ, καταγράφηκε τη σεζόν 2011-2012, με τους Αρκάδες να παίρνουν το διπλό με 2-3. Ο Δικέφαλος έκτοτε «τρέχει» ένα αήττητο σερί απέναντι στον αντίπαλό του για εννιά συνεχόμενα ματς. Στόχος των «ασπρόμαυρων» δεν είναι άλλος από το να διευρύνουν αυτό το σερί, αλλά και να συνεχίσουν το αήττητο της Τούμπας τη φετινή σεζόν, φτάνοντας τις εφτά νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, αναμένεται να μην αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ξεκινήσει ο Ρέι, που ξεκουράστηκε στο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου. Μπροστά του θα βρίσκονται οι Βαρέλα-Ζαμπράνο, ενώ στα πλάγια θα επιστρέψει ο Λέοβατς στα αριστερά και από την άλλη πλευρά θα είναι ο Λέο Μάτος.

Οι Μαουρίτσιο και Τσίμιροτ είναι οι δύο παίκτες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι βασικοί στον χώρο του κέντρου. Όσον αφορά στην επιθετική γραμμή της ομάδας, ο Ελ Καντούρι είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά από τον ελαφρύ τραυματισμό του, αλλά δεν αναμένεται βασικός. Έτσι, λίγο πιο πίσω από τον Πρίγιοβιτς που θα βρίσκεται στην κορυφή, αναμένεται να δούμε τον Πέλκα και στα πλάγια κερδίζουν «έδαφος» οι Μακ, Βιεϊρίνια.

Από εκεί και πέρα, διπλή βράβευση είχε χθες ο Δημήτρης Πέλκας από τους ανθρώπους της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής από τα Γιαννιτσά αναδείχτηκε MVP Σεπτεμβρίου και επίσης βραβεύτηκε για το Best Goal του μήνα, σύμφωνα με τις ψηφοφορίες που διοργανώνει η ΠΑΕ για τους φίλους της. Ο ποδοσφαιριστής παρέλαβε τα βραβεία του στην Τούμπα και σε δηλώσεις του δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (19:30).

«Θα μπούμε στο παιχνίδι σαν να είμαστε εμείς το αουτσάιντερ. Πρέπει να μπούμε και να ματώσουμε από το πρώτο λεπτό και να αποδείξουμε ότι γρήγορα μπορούμε να… σκοτώσουμε τον αντίπαλο». Για το φετινό πρωτάθλημα σχολίασε: «Χρόνια έχω να δω ένα τέτοιο πρωτάθλημα, όλοι χάνουν βαθμούς. Ελπίζω εμείς να κερδίζουμε τα ματς, να μην είμαστε αυτοί που θα χάνουμε βαθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ