aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η «βαθμολογία» του ranking

Η «Repubblica» έθεσε πρόσφατα θέμα ranking για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της UEFA, εάν φυσικά διακοπεί κάποιο πρωτάθλημα, και εάν ισχύσει το σενάριό της τότε στην Ελλάδα θα υπάρξουν ανατροπές

Μία άλλη «διάσταση» έφερε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας η «Repubblica», αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί κάποιο πρωτάθλημα. Οπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο πως εάν υπάρξουν λίγκες που δεν θα ολοκληρωθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  και ανεξάρτητα εάν ο τίτλος καταλήξει στον εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο, τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» θα κατανεμηθούν με βάση το ranking των ομάδων στη λίστα της και όχι τη θέση που έχουν στην κατάταξη.

Δηλαδή εάν π.χ. η Super League σταματήσει τότε με βάση τη βαθμολογία και με γνώμονα την ποινή που «κουβαλά» ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αρης στο Γιουρόπα. Οτι και να συμβεί στο Κύπελλο.

Εάν όμως ληφθεί υπ’ όψιν το ranking τότε εκ νέου «ερυθρόλευκοι» και «Δικέφαλος του Βορρά» θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η Ενωση στο Γιουρόπα, όμως τη θέση των κρητικών θα πάρει ο Ατρόμητος και εκείνη των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης ο Αστέρας Τρίπολης, αφού δεν θα έχουμε Κύπελλο ώστε να το διεκδικήσουν και να πάρουν το «εισιτήριο» μέσω αυτού (οι τρεις τους ναι μεν ισοβαθμούν με 5.260, όμως πρόκειται για τον συντελεστή της Ελλάδος καθώς είναι μεγαλύτερος από τον δικό τους, αλλά η σειρά είναι Ατρόμητος 5.000, Αστέρας Τρίπολης 4.500, Αρης 2.000).

Ολα τα παραπάνω βέβαια είναι σενάρια, αφού προϋποθέτουν και να μην υπάρξει εγχώρια δράση και να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ της «Repubblica» και να «μείνει» η ποινή του «τριφυλλιού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ