aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ σιγουριά του Ζαχίντ και η πίστη του Δώνη

Η σιγουριά του Ζαχίντ και η πίστη του Δώνη

Σίγουρος για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού δηλώνει ο Γκιας Ζαχίντ τονίζοντας ότι οι πράσινοι μπορούν να νικήσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

«Είμαστε αρκετά ικανοί ώστε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτως συνθηκών. Το δείξαμε με την ΑΕΚ και το έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδι. Έχουμε βρει τον τρόπο και οφείλουμε να επιμείνουμε σε αυτόν», αναφέρει ο μέσος που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ στο ελλαδικό «τριφυλλί» στην εφημερίδα Livesports…

Για τη νίκη – ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και τη σημασία της:

«Τα συναισθήματα μου είναι απερίγραπτα. Κάθε νίκη σε ντέρμπι έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και ο βαθμός δυσκολίας του ματς ήταν υψηλός. Έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν ο αντίπαλος προηγήθηκε 2-0, όμως εμείς δείξαμε ότι έχουμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε πολλά. Κυρίως, δείξαμε σε όλους από τι υλικό φτιάχνεται αυτή η ομάδα. Βέβαια, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, δεν έπρεπε να μείνουμε 2-0 πίσω στο σκορ και να δίνουμε εύκολες κατοχές. Ωστόσο, αντεπιτεθήκαμε και επανήλθαμε στο ματς».

Για το πόσο σημαντική ήταν η στήριξη των φίλων της ομάδας:

«Είναι ευχάριστο γιατί όλοι βγάλαμε αντίδραση και ικανοποιήσαμε τους οπαδούς που ήρθαν στο γήπεδο. Ήταν πολλοί στις εξέδρες και ήρθαν να μας δουν, παρότι δεν πάμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Ελπίζω αυτοί να ξαναέρθουν και να τους ακολουθήσουν και άλλοι. Έχουμε μεγάλη ανάγκη την υποστήριξη τους και την ενέργεια τους. Το απολαύσαμε και αυτό θα μας κάνει καλύτερους, γιατί ο Παναθηναϊκός τώρα ανεβαίνει».

Για το εάν με τη νίκη αυτή έφυγε μία κακοτυχία που υπήρχε εναντίον της ΑΕΚ:

«Δεν έχουμε περιθώριο να στεκόμαστε σε καλή και κακή τύχη. Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς από κάθε ματς, γιατί τους έχουμε μεγάλη ανάγκη. Είμαστε αρκετά ικανοί ώστε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτως συνθηκών. Το δείξαμε με την ΑΕΚ και το έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδι. Έχουμε βρει τον τρόπο και οφείλουμε να επιμείνουμε σε αυτόν».

Για το τι τους είπε ο προπονητής τους στα αποδυτήρια:

«Να προχωρήσουμε. Να συνεχίσουμε να πολεμάμε, να μην τα παρατήσουμε. Μας επανέλαβε πόσο μας πιστεύει και μας έδωσε το έναυσμα για να επιτεθούμε στο δεύτερο ημίχρονο. Νιώσαμε την εμπιστοσύνη του και αυτό μας βοήθησε ψυχολογικά».

Για το εάν πίστευε ότι το παιχνίδι μπορούσε να γυρίσει:

«Ναι, το πίστευα. Αυτό είναι το εκπληκτικό στο ποδόσφαιρο: όλα μπορεί να συμβούν. Δεν ξέρεις τι θα γίνει στην επόμενη φάση. Εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Αρχίσαμε το παιχνίδι πολύ καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Οι αντίπαλοι πέτυχαν δύο γκολ, αξιοποιώντας και τα δικά μας λάθη. Αυτά τα σφάλματα πρέπει να τα διορθώσουμε ώστε να μην τρέχουμε. Όμως, επανακάμψαμε χάρη στο πάθος που έχει αυτή η ομάδα. Θα διεκδικήσουμε κάθε βαθμό που μπορούμε στο πρωτάθλημα».

Για το που στοχεύει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός:

Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει, ειδικά με την ανατροπή. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας. Αλλά, επειδή τώρα ανακάμπτουμε, επιβάλλεται να προσεγγίσουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια λογική και νοοτροπία και να αποφύγουμε τα πολλά λόγια. Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη θα τη χαρούμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ