aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΗ μέρα που ο Παναθηναϊκός απέρριψε τον Ντιμπάλα!

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός απέρριψε τον Ντιμπάλα!

Σύμφωνα με την «Tuttosport», η διοίκηση της Γιουβέντους έχει προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο στον Πάουλο Ντιμπάλα, με σκοπό να τον «δέσει» στο Τορίνο μέχρι το 2025, (το τρέχον έχει ισχύ μέχρι το 2022), ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται τον Αύγουστο.

Οι ετήσιες απολαβές του 26χρονου Αργεντινού άσου θα εκτοξευτούν περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα ανεβαίνουν κλιμακωτά. Εφόσον επισημοποιηθεί το deal, θα μετατραπεί στον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή των «μπιανκονέρι» πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και όμως προτού προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών κολοσσών, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν, όσο τρελό και αν φαντάζει, θα μπορούσε να είχε καταλήξει στα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα στους «πράσινους». Αναζητώντας κανείς το νήμα αυτής της ιστορίας πρέπει να γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω.

«Υπάρχει ένας επιθετικός, ονομάζεται Πάουλο Ντιμπάλα»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, άλλοτε παίκτης του «τριφυλλιού» και προπονητής του με κορυφαία στιγμή την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1996 –γενικώς μια εμβληματική φιγούρα του κλαμπ– σε συνέντευξή του μαζί με τον Κριστόφ Βαζέχα σε πολωνική ιστοσελίδα είχε επισημάνει σχετικά: «Ήμουν υπεύθυνος για την αγορά της Νότιας Αμερικής. Έμενα τέσσερις μήνες στην Ελλάδα και τέσσερις στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες, όπου έβλεπα αγώνες από διαφορετικά πρωταθλήματα.

Το 2008 έγινε μια αλλαγή στον Παναθηναϊκό. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραιτήθηκε από τη διαχείριση του συλλόγου ύστερα από 30 χρόνια. Ανακοινώθηκε ότι ο προϋπολογισμός θα ανερχόταν σε 190 εκατομμύρια ευρώ και ήθελαν να ψάξω για πιθανά αστέρια. Στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής είδα ένα πολύ ταλαντούχο αγόρι. “Υπάρχει ένας επιθετικός, είναι 17 ετών, ονομάζεται Πάουλο Ντιμπάλα”, είπα στους ιδιοκτήτες. Δεν τον πήραν», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως το «τριφύλλι» αντί εκείνου και του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πρότεινε ο Βαζέχα, επέλεξε τον Τζιμπρίλ Σισέ. «”Είναι ένας διάσημος Γάλλος που θα σκοράρει ένα γκολ σε κάθε ματς”, έλεγαν», περιγράφει.

Αν αναλογιστεί ένας άνθρωπος το σημείο στο οποίο έφτασε ο χαρισματικός επιθετικός, φυσικά δεν συνιστά υπερβολή να τη χαρακτηρίσει ως μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «πράσινες» γκάφες που έχουν συντελεστεί ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ