aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η Λαμία… όρθια και στα Γιάννενα! (pics)

Φέρνοντας το παιχνίδι στα… μέτρα της, η Λαμία «πάτησε» πάνω στο «πρέπει» του ΠΑΣ για ένα θετικό αποτέλεσμα και κατάφερε να φύγει από τα Γιάννενα με το 0-0, σχετικά εύκολα, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο ματς και μαζί στα… χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, την ώρα που η ομάδα της Φθιώτιδας «τρέχει» ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί έξι αγώνων, πλέον!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μάλλον καλύτερο, σε γενικές γραμμές, έχοντας και περισσότερες αξιόλογες φάσεις, αλλά ούτε ο ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει, ούτε η Λαμία. Στην επανάληψη, αντιθέτως, ο ρυθμός έπεσε, κυριάρχησε η δύναμη και η φιλοξενούμενη ομάδα έδειξε ικανοποιημένη με το «Χ». Το οποίο και πήρε εντέλει, αφού οι γηπεδούχοι… λύγισαν από την πίεση και δεν βρήκαν λύσεις για να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία ήταν εκείνη που ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, για να μπορέσει σταδιακά να ισορροπήσει ο ΠΑΣ και να φτάσουμε εντέλει σε μια αμφίρροπη «μονομαχία», με σχετικά καλό ρυθμό. Κάτι που αποδεικνύουν άλλωστε και τα στατιστικά μετά το τέλος του 45λεπτου, με τα σουτ να είναι 5-5 και την κατοχή της μπάλας 55%-45%.

Οι Ηπειρώτες, που αναγκάστηκαν να αλλάξουν το σύστημά τους σε 4-3-3 μετά την αλλαγή του τραυματία Βιδάλ μόλις στο 26ο λεπτό, είχαν την σημαντικότερη τους ευκαιρία στο 27’, με τον Αθανασιάδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Σαράνοφ, μετά από κεφαλιά-πάσα του Μυστακίδη, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλό του! Ενώ μετά από πέντε λεπτά, ο Λίλα έκανε ένα δυνατό σουτ, έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε δίπλα από την εστία του Σαράνοφ, στην έτερη καλή τους φάση.

Η -ιδιαίτερα ικανή στις «στημένες» φάσεις- ομάδα της Φθιώτιδας, στον αντίποδα, απείλησε για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό, με τον Επστάιν να σεντράρει από αριστερά, τον Καραμάνο να «πιάνει» ένα ευθύβολο σουτ και τον Βελλίδη να διώχνει με υπερένταση, μπλοκάροντας σε δεύτερο χρόνο! Ενώ στο 39’, ο Μπαράλες κυνήγησε τη φάση, νίκησε τον Κάστρο, όχι όμως και τον Βελλίδη, καθώς το γυριστό πλασέ του από πολύ πλάγια θέση αριστερά, πέρασε παράλληλα με την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε καθώς, με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο όπου υπήρξε… κινητικότητα και μερικές φάσεις, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί μάλλον φυσιολογικά μέχρι τέλους η «λευκή ισοπαλία»…

Καθώς η μεν Λαμία έριξε το βάρος της στο πως δεν θα δεχθεί κάποιο γκολ, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της και ψάχνοντας ένα τέρμα στην «κόντρα». Ο δε ΠΑΣ αναζήτησε το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο και είναι ενδεικτικό πως ο Γιάννης Πετράκης έκλεισε τις αλλαγές του μέχρι το 70ο λεπτό!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία με το… καλημέρα, στο 46’, με τον Καραμάνο να τροφοδοτεί τον Επστάιν, αλλά το σουτ του δεύτερου με το αριστερό να περνάει πάνω από την εστία του Βελλίδη. Η γηπεδούχος ομάδα, από την άλλη πλευρά, τα περίμενε όλα από τον Αθανασιάδη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Βιδάλ (26’ Κάστρο), Σιόντης (70’ Νικολιάς), Λίλα, Ντόλοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (62’ Ξύδας).

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοφ (89’ Μελίσσας), Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος, Καραμάνος (92’ Ασίγμπα), Μπερτόλιο, Επστάιν (77’ Ρόμανιτς), Μπαράλες.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ