aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΗ Εθνική Ελλάδας θα δώσει επίσημο παιχνίδι στην Τούμπα ύστερα από 46 χρόνια

Η Εθνική Ελλάδας θα δώσει επίσημο παιχνίδι στην Τούμπα ύστερα από 46 χρόνια

Μόλις για 2η φορά στην ιστορία της και πρώτη ύστερα από περίπου 46 χρόνια θα δώσει την Τετάρτη (31/3) η Εθνική μας ομάδα επίσημο παιχνίδι στην Τούμπα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενήσει τότε την αντίστοιχη της Γεωργίας και για να βρούμε τον προηγούμενο επίσημο αγώνα της στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου του 1975.

Τότε στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το EURO της Γιουγκοσλαβίας υποδέχθηκε τη Μάλτα και κέρδισε με 4-0, χάρις σε τέρματα των Μαύρου, Αντωνιάδη, Ιωσηφίδη και Παπαϊωάννου. Εκείνο το ματς μάλιστα ήταν το πρώτο που κλήθηκε Ελληνας παίκτης που αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Καλαμπάκας του Πιερικού (αντικατέστησε τον Αντωνιάδη στο 67′).

Η σύνθεση της «γαλανόλευκης» με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια ήταν η εξής: Παπαφλωράτος, Πάλλας, Πέλλιος (72΄ Νικολάου), Φοιρός, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης, Αντωνιάδης (67′ Καλαµπάκας), Μαύρος, Παπαϊωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ