aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ Ελλάδα εξάγει 14 αριστερούς μπακ: Από τον Γιαννούλη στον Δεληγιαννίδη!

Η Ελλάδα εξάγει 14 αριστερούς μπακ: Από τον Γιαννούλη στον Δεληγιαννίδη!

Η βαριά βιομηχανία Ελλήνων αριστερών μπακ! Με αφορμή τις διαφαινόμενες μεταγραφές των Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς και Βασίλη Ζαγαρίτη στην Πάρμα το gazzetta.gr παρουσιάζει τη λίστα των 14 αριστερών μπακ που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού!

Ουκ ολίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν χτίσει καριέρες σε συλλόγους του εξωτερικού εξασφαλίζοντας υψηλά συμβόλαιο αγωνιζόμενοι στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Εσχάτως παρατηρείται ωστόσο μια έκρηξη ταλέντων, η οποία έχει πυροδοτηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η συγκεκριμένη θέση φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στo dna του Έλληνα ποδοσφαιριστή που δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις σε πρωταθλήματα υψηλότερων ταχυτήτων.

Πέρασαν 21 χρόνια από την εποχή που ο Γρηγόρης Γεωργάτος έγραφε την δική του ιστορία στην Ίντερ με την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στους «νερατζούρι» να κοστίζει 2.5 δισ. δραχμές!

Ο παλαίμαχος μπακ με τις σέντρες ακριβείας σε Ρονάλντο, Βιέρι και Ζαμοράνο αποτέλεσε ένα από τα πλέον απαραίτητα ‘εργαλεία’ της ιταλικής ομάδας.

Αξιοσημείωτη καριέρα για μια εξαετία (2014/20) σε Ρόμα και Γουότφορντ έκανε και ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.

Με την προσθήκη των Γιαννούλη και Ζαγαρίτη ο κατάλογος των Ελλήνων αριστερών μπακ σε συλλόγους του εξωτερικού μακραίνει φτάνοντας αισίως στους 14!

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας της Λίβερπουλ, ο οποίος ωστόσο λόγω των τραυματισμών του δεν έχει καταφέρει να πάρει χρόνο στην Premier League, εν αντιθέσει με το Champions League και το League Cup όπου τον εμπιστεύθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη Σασουόλο έχοντας καταγράψει 12 συμμετοχές, ενώ και ο Μπάμπης Λυκογιάννης της Κάλιαρι με 14 συμμετοχές και 2 γκολ διάγει την πιο παραγωγική φάση της καριέρας του.

Ο Λεονάρντο Κούτρης άφησε πίσω του, τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και κάνει restart στην καριέρα του μέσω της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο αειθαλής Γιώργος Τζαβέλλας πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Αλάνιασπορ μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο Κώστας Σταφυλίδης μετρά αντίστροφα προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό δράση με την Χόφενχαϊμ, την στιγμή που ο Αλέξανδρος Κατράνης ανεβάζει συνεχώς στροφές στην τουρκική Χατάισπορ.

Ο Νίκος Καινούργιος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη στη Ζούλτε Βάρεγκεμ με τον Φρανκ Ντουρί να τον εμπιστεύεται στα τελευταία ματς.

Παράλληλα, Σοϊλέδης και Δεληγιαννίδης βγάζουν το ψωμί τους στη Ρουμανία. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Άρτζες Πιτέστι.

Την σχετική λίστα των Έλληνων αριστερών μπακ που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού συμπληρώνουν ο Αλέξανδρος Κούρος της αλβανικής Τέουτα και ο Γιώργος Βαλεριάνος της Πάφου με προϋπηρεσία σε Άρη και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι 14 Έλληνες αριστεροί μπακ που αγωνίζονται στο εξωτερικό:

1. Κωνσταντίνος Τσιμίκας (Λίβερπουλ) 3 συμ. στο Champions League, 1 League Cup

2.Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ/Νόριτς) 11 συμ./2 ασίστ

3. Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασουόλο) 12 συμ./1 ασίστ

4. Λεονάρντο Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ) 1 συμ.

5. Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ) 17 συμ./1 ασίστ

6. Χαράλαμπος Λυκογιάννης (Κάλιαρι) 14 συμ./2 γκολ

7. Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ) τραυματίας

8. Αλέξανδρος Κατράνης (Χατάισπορ) 6 συμ./1 γκολ

9. Βασίλης Ζαγαρίτης (Παναθηναϊκός/Πάρμα;) 12 συμ./1 ασίστ

10. Γιώργος Βαλεριάνος (Πάφος) 10 συμ.

11. Νίκος Καινούργιος (Ζούλτε Βάρεγκεμ) 7 συμ.

12. Άρης Σοϊλέδης (Στεάουα) 1 συμ.

13. Αλέξανδρος Κούρος (Τέουτα) 12 συμ./1 ασίστ

14. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (Σέπσι) 7 συμ,

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ