aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ ασταμάτητη Ξάνθη… ξέρανε ξανά τον Παναθηναϊκό!

Η ασταμάτητη Ξάνθη… ξέρανε ξανά τον Παναθηναϊκό!

Με γκολ του Φοσερ στο 93’, η Ξάνθη έδειξε γιατί είναι ο… κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, που έμεινε ξανά «άσφαιρος», νικώντας 1-0 κι ανεβαίνοντας στην κορυφή της Super League 1.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε με το… καλημέρα τον έλεγχο, κυκλοφόρησε την μπάλα και, παίζοντας κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με τον Χατζηθεοδωρίδη αλλά και τον Ινσούα δευτερευόντως, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι, με τον Ζαχίντ να αναλαμβάνει σταδιακά πρωτοβουλίες και να είναι εκείνος που πρωταγωνίστησε στις δύο καλύτερες φάσεις, στο 23’ και στο 29’, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα σκόραρε κιόλας με κόντρα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Κολοβού στο ξεκίνημα της φάσης!

Η Ξάνθη πίεσε πολύ ψηλά στο ξεκίνημα, με στόχο να δυσκολέψει την ανάπτυξη του αντιπάλου της και να κλείσει τους χώρους, ενώ μετά το ημίωρο μόνο άφησε κάποιους διαδρόμους, αλλά ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, μέσα σε ένα λεπτό…

Όμως, ο Άμπαντ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπουζούκη στο 32’ ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πούγγουρας αστόχησε με κεφαλιά. Ο Κολοβός δεν ανταποκρίθηκε σε ρόλο φορ και κάπως έτσι η καλύτερη στιγμή των «πράσινων» να προηγηθούν καταγράφηκε ξανά από «στημένη» μπάλα.

Όταν στο 40ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, ο αμαρκάριστος Δώνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ!
Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης έβαλε τον Μακέντα στη θέση του Κολοβού ενώ έπαιξε «αναγκαστικά» με 4-4-2 από το 51’, όταν ο Περέα αντικατέστησε τον τραυματία Χατζηθεοδωρίδη.

Ωστόσο, ήταν οι ακρίτες εκείνοι που θα μπορούσαν, κόντρα στη ροή του ματς, να προηγηθούν δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντε Αμορίμ να φεύγει στην «κόντρα» αλλά να πλασάρει απελπιστικά άστοχα τον Διούδη στο τετ α τετ…

Ο Μακέντα έκανε αισθητή την παρουσία του σε λιγότερο από δέκα λεπτά συμμετοχής, με τον Μαλεζά να τον κόβει την τελευταία στιγμή σωτήρια για την Ξάνθη, που πάντως είχε καλύτερη εικόνα από το πρώτο μισό όσο περνούσε η ώρα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου από στατικές φάσεις στο 62ο και στο 65ο λεπτό, με τις κεφαλιές των Κουρμπέλη και Πούγγουρα να είναι άστοχες ωστόσο, ενώ η καλύτερη φάση του καταγράφηκε στο 72’.

Με τον Άμπαντ να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ζαχίντ κι ενώ προηγουμένως ο Περέα θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν είχε εκτελέσει καλύτερα από τη συνεργασία του με τον πρώτο…

Το «τριφύλλι» τα έπαιξε… όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Δώνη να ρίχνει στη «μάχη» και τον Καμπετσή αντί του Μπουζούκη και το σύστημα να γίνεται 4-3-3 , με τον νεοεισελθόντα δεξιά, τον Περέα στο κέντρο και τον Μακέντα αριστερά στην επίθεση.
Όμως, ήταν η θρακιώτικη ομάδα εκείνη που θα μπορούσε να… κλέψει το «τρίποντο», σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 89’ και τον Φοσερ να πλασάρει άστοχα σε… κενή εστία, σε αντεπίθεση τριών με έναν!

Τελικά, τα κατάφεραν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους… ίδιους πρωταγωνιστές και το VAR να κατακυρώνει λανθασμένα έστω και για… χιλιοστά το γκολ με το οποίο η Ξάνθη κέρδισε με 1-0.
Περισσότερα σε λίγο…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-4-1-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα).

Ξάνθη (4-1-4-1): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκι, Ρενέλα (59’ Φοσερ).

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ