aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η ΑΕΛ είναι εδώ, ο ΟΦΗ αγνοείται!

Έχει παλμό πλέον η ΑΕΛ! Οι μέχρι πρότινος… ξεγραμμένοι «βυσσινί» έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι για φέτος κόντρα στον ΟΦΗ, επικρατώντας 3-2 στο «Γεντί Κουλέ» με MVP τον Ντουρμισάι και έφτασαν σε δεύτερη σερί νίκη και τρίτη συνολικά.

Το σκορ άνοιξε ο Στάικος με λίγο τύχη στο 2’ για τους Κρητικούς, ο Ντουρμισάι ισοφάρισε στο 29’ με πέναλτι που πήρε ο ίδιος, ο Ακούνια έκανε το 1-2 στο 63’ με ωραίο πλασέ και ο Ντε Γκούζμαν βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα με τη δεύτερη (νικήθηκε από τον Νάγκι στο πρώτο και δόθηκε επανάληψη) στο 74’. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά ο Σολίς, ο οποίος είχε ανεβάσει τους γηπεδούχους με την είσοδό του, έγινε μοιραίος από ωραίος, καθώς αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα στον Γιακιμόφσκι και ο Ντουρμισάι με ωραίο γκολ στο 84ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Λάρισας.

Στους 16 βαθμούς έφτασε πλέον η ΑΕΛ, που παραμένει τελευταία, ούσα στο -1 από τον Παναιτωλικό, αλλά χρωστάει ένα ματς. Τα… καμπανάκια πλέον είναι ηχηρή καμπάνα για την ομάδα του Γιώργου Σίμου που παρέμεινε έπειτα από ακόμη μια αγωνιστική στους 19 βαθμούς, αλλά βλέπει να βυθίζεται όλο και περισσότερο.

Το ματς
Με πολύ καλές προϋποθέσεις για έναν ουδέτερο, αλλά και για έναν φίλο του ΟΦΗ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για τη νίκη, αλλά μόνο παιχνίδι σκοπιμοτήτων δεν έγινε στην Κρήτη, στο οποίο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το πόδι το γκάζι. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την ουσία στην αρχή, αλλά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στην πρώτη τους καλή στιγμή βρήκαν δίχτυα, με τον Ντε Γκούζμαν να στρώνει στον Στάικο που εκτέλεσε με τη μια και αφού είχε και την τύχη με το μέρος του σκόραρε στο 2’, έπειτα από κόντρα.

Το γκολ δεν φρέναρε το παιχνίδι, καθώς η ΑΕΛ κυνήγησε την ισοφάριση άμεσα και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, διότι και ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι ψηλά στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά δεν το πλήρωσε στο 8’ με τον Πινακά να αστοχεί από καλή θέση σε κόντρα επίθεση. Σε ένα σημείο, πάντως, στο οποίο η ΑΕΛ δεν απειλούσε τόσο, κατάφερε να βρει ένα γκολ. Αφού στο γέμισμα του Μπεν Χατίρα, ο Σωτηρίου έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ασταθή έξοδο, έπεσε άτσαλα πάνω στον Ντουρμισάι και ο Κουτσιαύτης έδειξε άσπρη βούλα. Ο φορ των «βυσσινί» ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι βρήκαν καλή φάση με την αντεπίθεση των Ντε Γκούζμαν και Στάικου, που δεν τους απέφερε κάτι, αλλά πλέον η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα, δείχνοντας να έχει πιο καθαρό μυαλό.

Αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα του χορταστικού β’ μέρους, στο οποίο δεν έλειψαν τα λάθη από την ομάδα της Κρήτης τα οποία ήρθαν από έλλειψη συγκέντρωσης και ψυχραιμίας, ενώ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την κατοχή της μπάλας η ΑΕΛ, η οποία πάτησε καλύτερα σε μεγάλο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα του Φέστα είχε πλάνο, είχε αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε στη συνέχεια, όπου δεν πτοήθηκε όταν στράβωσε το παιχνίδι.

Ο Μπεν Χατίρα βρήκε δοκάρι στο 54’ με πλασέ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ακούνια δεν λάθεψε εννέα λεπτά μετά, όταν από νέα κακή αντίδραση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, ο Ακούνια πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πλάσαρε τον Σωτηρίου για το 1-2. Ακόμα δεν είχαμε δει τίποτα! Ο Κουτσιαύτης έδειξε την κόκκινη στον Ντουρμισάι στο 65’ έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Γιαννούλη, στην οποία χτύπησε κατά λάθος τον αντίπαλό του. Με τη βοήθεια του VAR, η κάρτα έγινε κίτρινη, αλλά στο 72’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ακούνια στον Σολίς. Ο ντε Γκούζμαν βρήκε εστία με τη δεύτερη, αφού ο ρέφερι της αναμέτρησης διέταξε επανάληψη μετά την απόκρουση του Νάγκι και ο μέσος του ΟΦΗ τα κατάφερε με τη δεύτερη.

Η χαρά δεν κράτησε για πολύ για την ομάδα της Κρήτης, αφού ο Σολίς έσβησε με μια απερίσκεπτη κίνησή του όσα είχε κάνει, καθώς αποβλήθηκε στο 78’ για εκτός φάσης χτύπημα στον Γιακιμόφσκι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γιακιμόφσκι έκανε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Ντουρμισάι που με πλασέ στην κίνηση βρήκε εστία. Ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος. Ο ΟΦΗ δεν είχε άλλα αποθέματα για να αντιδράσει η ΑΕΛ δικαίως έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (8’ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (81’ Καστάνιος), Στάρτζεον (81’ Μαρινάκης), Γρίβας (68’ Σολίς).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (46’ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χαντίρα (77’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς (26’ Γκράουρ), Ντουρμισάι (87’ Νούνιτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ