aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΗ ΑΕΚ πέρασε με άνεση από το Γεντί Κουλέ

Η ΑΕΚ πέρασε με άνεση από το Γεντί Κουλέ

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο έκανε η ΑΕΚ στην Κρήτη. Η Ένωση επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του πολύ κακού ΟΦΗ με 3-0 στο Ηράκλειο, επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών και πήρε γερή ώθηση για το μεγάλο παιχνίδι με την Μπενφίκα.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν από την αρχή του αγώνα με το πόδι στο γκάζι και κατάφεραν να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση με συνοπτικές διαδικασίες. Τα γκολ των Μπακασέτα, Γκάλο, Πόνσε αλλά και η αποβολή του Κομεσίδη στο 30’ δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια στους γηπεδούχους, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ΑΕΚ από την άλλη έδειξε και πάλι το καλό, γνωστό πρόσωπο που παρουσιάζει από την αρχή της σεζόν, έβγαλε φάσεις, έτρεξε και βρήκε λύσεις από όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν. Ενώ μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και με το σκορ ήδη στο 3-0, έκανε και το απαραίτητο rotation ενόψει του αγώνα της Τρίτης.

«Ρουκέτες» από Μπακασέτα, Γκάλο

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό. Ο ΟΦΗ είχε παραταχθεί με ξεκάθαρο σκοπό να αμυνθεί μαζικά, όμως αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να κόψει τον ρυθμό των πρωταθλητών. Μόλις στο 2’ ο Μάνταλος απείλησε με κεφαλιά την εστία του Σωτηρίου, ενώ στο 20’ είχε ήδη γίνει το 1-0. Ο Μπακασέτας με ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Με την Ένωση να έχει πλέον και το αριθμητικό πλεονέκτημα, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον ΟΦΗ. Που αισθάνθηκε μάλλον τυχερός, που πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ μόνο στο 2-0. Αφού η Ένωση θα μπορούσε να είχε βρει από το πρώτο 45λεπτο κι άλλο γκολ, σε κάποια από τις ευκαιρίες των Πόνσε, Μάνταλου, Μπακασέτα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήρθε η φάση που «κλείδωσε» ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Κομεσίδης έκανε… δώρο την μπάλα στον Κλωναρίδη, ο παίκτης της ΑΕΚ ξεχύθηκε προς την περιοχή των Κρητικών και ανατράπηκε από τον αμυντικό του ΟΦΗ, που αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Γκάλο ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα εντυπωσιακό σουτ, έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους Κιτρινόμαυρους!

Κατέβασε στροφές

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, αναζητώντας και ένα τρίτο γκολ που θα τελειώνε και τυπικά το ματς. Αυτό, ήρθε τελικά στο 63’, όταν μετά από μια φάση διαρκείας ο Πόνσε βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση έδειξε να έχει το μυαλό της και στην Μπενφίκα. Ο Ουζουνίδης απέσυρε τους Πόνσε, Κλωναρίδη, για να περάσει στο γήπεδο τους Γιαννιώτα και Γιακουμάκη, με την ΑΕΚ να κατεβάζει στροφές. Ο ΟΦΗ προσπάθησε σε αυτό το διάστημα να βγάλει μια αντίδραση, όμως στις προσπάθειες των Πλατέλλα και Βουό υπήρξε «απάντηση» από τον Μπάρκα.

Η ΑΕΚ από την άλλη δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση να κυνηγήσει και ένα τέταρτο γκολ (είχε μια καλή στιγμή με τον Μπακασέτα στο 72’) και έτσι αυτό το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Η Ένωση πήρε και με το παραπάνω αυτό που ήθελε από την αναμέτρηση, επέστρεψε έστω και προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και προετοιμάζεται πλέον με ηρεμία για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν, με Μπενφίκα και Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ