aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓουακάσο: Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός θα τον κρατήσει

Γουακάσο: Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός θα τον κρατήσει

Η κίνηση του Μουμπάρακ Γουακάσο να επικαλεστεί (μαζί με τον Ιμπάρμπο) «ενοχλήσεις» την παραμονή του αγώνα με τη Λάρισα και να μην ταξιδέψει με την ομάδα για το τελευταίο ματς του 2016 είχε βγάλει απ’ τα ρούχα του τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος είχε αφήσει πολύ έντονες αιχμές μετά τον αγώνα (και) για τους δύο. Θεωρώντας πως απ’ τη στιγμή που βάζουν τους εαυτούς τους πάνω απ’ την ομάδα, δεν είχαν «θέση» στον δικό του Παναθηναϊκό.

Ο Ιμπάρμπο «επιβεβαίωσε» εν πολλοίς τις σκέψεις του Ελληνα τεχνικού με τα απίστευτα τερτίπια του και την κοπάνα του απ’ τις προπονήσεις, όντας εξαφανισμένος επί 6 μέρες μετά την άδεια των Χριστουγέννων. Για τον Γουακάσο, ωστόσο, με πολύ πιο ψύχραιμες σκέψεις και προσεγγίσεις απ’ όλους στο «τριφύλλι», τα δεδομένα δείχνουν να διαφοροποιούνται για διάφορους λόγους και η παραμονή του στο «πράσινο» ρόστερ δείχνει πιο πιθανή ετούτη τη στιγμή.

1. Ο Γουακάσο είναι διαφορετική περίπτωση απ’ τον Ιμπάρμπο. Είναι παίκτης που ανήκει στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο ως το 2019, είναι «ακριβό» περιουσιακό του στοιχείο και σίγουρα δεν θα ήταν συνετό να «ψάξει» ο ίδιος ο σύλλογος να τον «ξεφορτωθεί» απ’ τη στιγμή που έχει (απο)δείξει πως είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα.

2. Ο 27χρονος μέσος κλήθηκε χθες κι επισήμως στην εθνική Γκάνας για τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου στην Γκαμπόν, όντας στο τελευταίο γκρουπ των κλήσεων. Κοινώς, μέχρι το τέλος του μήνα τα πάντα για τον Γκανέζο περιστρέφονται γύρω απ’ το Κύπελλο Εθνών και σίγουρα θα είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί ομάδα που θα πάει να αγοράσει έναν παίκτη που δεν θα τον έχει άμεσα στη διάθεσή της, αλλά απ’ τον Φλεβάρη κι έπειτα.

Αυτήν τη στιγμή όλα δείχνουν παραμονή του Γουακάσο στην ομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση, με το που επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τις υποχρεώσεις του με την Γκάνα, θα γίνει μαζί του μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τους Λυμπερόπουλο και Ουζουνίδη σε όλα τα επίπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ