aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΓια τρία μπαμ σε έναν μήνα πάει ο Ολυμπιακός

Για τρία μπαμ σε έναν μήνα πάει ο Ολυμπιακός

Για τρία μπαμ σε διάστημα ενός μήνα πάει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εκτίμηση, είναι η πρόθεση των αρμοδίων του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα, έστω και με το σταγονόμετρο, προκύπτουν ονόματα έμπειρων παικτών, ικανών να ηγηθούν στο χώρο ευθύνης τους.

Ματιέ, Μολέντο και Σκρτελ για το κέντρο της άμυνας. Βαλμπουενά για την τριάδα πίσω από τον επιθετικό κι ένας γκολτζής πρώτης γραμμής. Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες. Με αυτές τις τρεις προσθήκες, μία σε κάθε γραμμή θέλουν οι “ερυθρόλευκοι” να μπουν στη μάχη των προκριματικών του Champions League. Μέχρι τότε, όπως διαβάσατε πριν από μερικές ημέρες δεν πρόκειται να πουληθεί κανείς βασικός ποδοσφαιριστής. Όλα αυτά, θα ξεκαθαρίσουν αργότερα, όταν είναι σχηματισμένη πλήρως και η εικόνα της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Στη βιτρίνα είναι εδώ και καιρό οι Κούτρης, Καμαρά και Σισέ. Τρεις ποδοσφαιριστές που μετακόμισαν τα τελευταία δύο χρόνια στον Πειραιά, απογείωσαν την αξία τους με την ερυθρόλευκη φανέλα και είναι έτοιμοι να ανοίξουν φτερά με αντάλλαγμα που δεν θα μπορούσαν ούτε να φανταστούν όταν άνοιξε μπροστά τους για πρώτη φορά η πύλη των εγκαταστάσεων του Ρέντη.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ
Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, ο Ολυμπιακός έκανε προσφορά δύο εκατομμυρίων για τον Μολέντο, η οποία απορρίφθηκε από την Ιντερνασιονάλ. Δεν έχουμε κανένα σοβαρό λόγο να μην πιστέψουμε τους συμπατριώτες του 32χρονου Βραζιλιάνου στόπερ, ο οποίος σκόραρε κιόλας απέναντι στην Κρουζέιρο και το πανηγύρισε δείχνοντας τη φανέλα του. Αυτό δεν λέει και πολλά για εκείνους που γνωρίζουν το παρασκήνιο. Αν στον Πειραιά ήταν βέβαιοι ότι ο πρώην πράσινος αμυντικός ήταν… ακούνητος, δεν θα έμπαιναν σε διαδικασία να τον διεκδικήσουν με επίσημη, μάλιστα, προσφορά. Κι όπως λένε οι πληροφορίες είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν δριμύτεροι, με τον ίδιο σύμμαχο αυτής της προσπάθειας, αρκεί να ικανοποιηθεί ανάλογα.

Ο Ζερεμί Ματιέ δήλωσε ότι περιμένει τη Σπόρτινγκ. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού η ομάδα της Λισαβόνας διατηρεί δικαίωμα μονομερούς επέκτασης της συνεργασίας. Αν τον ανανεώσουν, έχει καλώς. Αν όχι, ο δρόμος είναι ανοικτός και ο Πιέρ Ισά οδηγός. Ο Γαλλοθρεμμένος ατζέντης έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πειραιά και δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου να πείσει τον έμπειρο πελάτη του να έρθει στη χώρα μας. Όσο για τον Σλοβάκο Σκρτελ (34), πρώην της Λίβερπουλ, οι Τούρκοι τον έβαλαν στο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να πέσουν με δεδομένο ότι μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ
Ο Ματιέ Βαλμπουενά ετοιμάζεται να φύγει από τη Φενέρ, έστω κι αν σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Σπανίως ένας επαγγελματίας αυτού του επιπέδου κλείνει πόρτες. Είπε ότι μπορεί να μείνει, μπορεί και να φύγει αναζητώντας μια νέα περιπέτεια. Θα μπορούσε να είναι στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό που τον έχει προσεγγίσει ξανά στο παρελθόν. Ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν έβγαλε τη φανέλα της Λιόν. Τότε είχε γίνει κρούση, ίσως και πρόταση. Τα λεφτά στην Τουρκία, ωστόσο, είναι πολλά περισσότερα και η εφορία πολύ λιγότερη. Άρα δεν είναι εύκολος ο συναγωνισμός όταν τα ποσά ξεφεύγουν πάνω από τα δύο εκατομμύρια το χρόνο. Τώρα τα δεδομένα μοιάζουν διαφορετικά και οι οιωνοί καλύτεροι για τον 34χρονο Γάλλο, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και στα “φτερά”, αλλά και πίσω από τον φορ.

ΧΑΣΑΝ, ΜΠΕΡΓΚ, ΣΛΙΜΑΝΙ
Για την επίθεση, ο Μαρτίνς θέλει Χασάν, ο Αιγύπτιος θέλει Ολυμπιακό και το φωνάζει, αλλά η Μπράγκα δεν πέφτει κάτω από τη ρήτρα των 4 εκατομμυρίων €, με τον πρόεδρό της να εξηγεί πως ο Ολυμπιακός δεν είχε πέσει κάτω από την οψιόν στην περίπτωση του Μπρούνο Βιάνα, άρα και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις. Δεν έχει άδικο, αλλά ο Χασάν μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο κι αυτό ίσως επηρεάσει την τελική έκβαση της ιστορίας.

Με τον Μάρκους Μπεργκ είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει ψαχτεί και πολύ καλά μάλιστα. Ο Σουηδός κανονιέρης φεύγει από την Αλ Αΐν, είναι ανοικτός σε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά το κασέ του είναι πάνω από τα δύο εκατομμύρια το χρόνο και οι “ερυθρόλευκοι” δύσκολα θα ξεπεράσουν το 1,5. Επειδή αρέσει, όμως, και μάλιστα πολύ, ας κρατήσουμε το όνομα στο συρτάρι μέχρι να έχουμε οριστική εξέλιξη.

Και για τον Αλγερινό Σλιμανί (30) που επίσης παίζει φέτος στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρ, έχει γίνει κουβέντα, αλλά κι εδώ το οικονομικό θα καθορίσει τις εξελίξεις. Ο διεθνής στράικερ (59 ματς, 24 γκολ) δεν πρόκειται να μείνει στη Λέστερ, με την οποία έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια, αλλά οι απαιτήσεις του είναι ψηλά. Το όνομά του ακούστηκε πρώτη φορά για τον Ολυμπιακό πριν από τέσσερα χρόνια (!) όταν ήθελε να τον φέρει ο Βίτορ Περέιρα.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σταθήκαμε σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή οι συγκεκριμένοι ακόμη κι αν δεν ρίξουν άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι, δείχνουν το δρόμο. Για τέτοιες περιπτώσεις έμπειρων παικτών που θα κουμπώσουν με τους υπόλοιπους για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, ψάχνει ο Ολυμπιακός. Οι φετινοί στόχοι, άλλωστε, χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Σε αυτές τις λεπτομέρειες δίνουν σημασία οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, προκειμένου η ομάδα να μπει πανέτοιμη στη μάχη των προκριματικών.

Η ουσία είναι πως μέχρι τις 20 Ιουνίου το αργότερο, με την προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του Ρέντη να ξεκινά από τις 10, απόντων των διεθνών, στόχος είναι ο Ολυμπιακός να έχει ενισχυθεί με μία πολύ δυνατή τριάδα. Παράλληλα, θα έχουν ανακοινωθεί και μια σειρά αλλαγών σε πρόσωπα και αρμοδιότητες εντός της ΠΑΕ, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το πού θα κάτσει η μπίλια στο μεταγραφικό σκέλος θα το μάθουμε σύντομα, αλλά από τη στιγμή που αυτή είναι η κατεύθυνση κι έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις, ξέρουμε και το ράφι από το οποίο θα γίνουν τα πρώτα ψώνια. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο.

ΥΓ,: Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του Ζοζέ Σα και της ανανέωσης του Κώστα Φορτούνη, με καλές πιθανότητες για ευνοϊκό φινάλε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ